Nu kommer maktens kvinnor till våra salonger

AV ALEXANDRA

Det är viktigt att vi har en dialog med de som har makten, med de som bestämmer, de som har möjlighet att förändra
det som vi inte tycker är riktigt jämlikt. Det som är orättvist.

Folkhälsominister Maria Larsson, Alexandra och biståndsminister Gunilla Carlsson på salong i Linköping.

1.6 -2.6 har nu bjudit in till ”Salonger med politiker” och först ut var folkhälsominister Maria Larsson och biståndsminister Gunilla Carlsson. Denna vår första Makt-salong ägde rum i Linköping. Ett 70-tal kvinnor träffades och åt en god soppa under trevlig gemenskap innan Wivi-Ann Herurlin-Krantz och jag hälsade välkommen.
Tanken med dessa salonger är att publiken får möta kvinnan bakom politikern, den yrkesarbetande, mamman, makan. Kvinnan helt enkelt. Och båda ministrarna bjöd mycket på sig själva. Vi fick höra om deras problem med att få ihop livspusslet, när de hade pendalt melan Bryssel och Sverige, som Gunilla hade gjort.
Vi diskuterade även olika sakfrågor och det var ju mycket aktuellt att komma in på Haiti-katastrofen. Det blen också mycket personligt när vi kom in på relationer, och hur män kan uppleva att leva med en kvinna med mycket makt ständigt i rampljuset.

Nu följer fler salonger i Göteborg, Malmö, Sundsvall, Jönköping, Västerås och Stockholm. Kanske ännu fler. Vi kommer att få träffa både Åsa Troedsson och Cecilia Malmström. Och Maria och Gunilla igen. Mona Sahlin, Maria Wetterstrand och Josefine Brinck har även bjudits in till Salonger.

Fortsättning följer!

Kommentarer