Se kylan och mörket som en chans att sova lite extra

Njut av vinterns mörka timmar, passa på att bygga upp ditt sömnförråd

AV CAMILLA

Ännu mer snö, ännu mer långa mörka kvällar. Det är alldeles för kallt för att ta sig ut, tåg spårar ur, bussar kör av vägen. Har du tänkt på att det är ett underbart tillfälle att förbättra hälsan!? De flesta av oss sover alldles förlite, en del pga av sjukdom men i de flesta fall är det faktiskt självförvållat. Mycket jobb, stress, sena kvällar vid dator och tv… Minst en halv miljon svenskar borde sova mer. Och varför inte pass på nu när det ändå är så mörkt och kallt ute. Extra viktigt att sova minst 7,5 timmar varje natt är det för alla med högt nattligt blodtryck. Har du högt natltigt blodtryck och sover för lite är risken för hjärtinfarkt och slaganfall betydligt högre. Vi vet att sömnstörningar också ger ökad risk för cancer – så ta tillfället i akt och gör som våra små barn – sov så fort tillfälle ges.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.