Obegripligt att staten subventionerar unga kvinnors förstörelse av sina liv

AV ALEXANDRA

Nej, nu är jag trött på Swedish Match som utnyttjar de unga flickornas dåliga omdöme så de börjar snusa. Varför ska staten subventionera tobaksförsäljning när vi idag vet hur giftigt och farligt detta bruk är? I en panel jag satt med i häromdagen diskuterades cancerförebyggande åtgärder, och alla var vi överens om att detta är helt oförståeligt och inkonsekvent! De som redan sitter fast i detta snus bruk, äldre herrar i huvudsak, får väl göra vad de vill det är ju deras liv, men att stå vid sidan och se på när unga kvinnor förstör sina liv det är vansinningt!

Tobaksrökning kan orsaka lungcancer och kol, bara det gör väl att alla borde tycka att det skulle förbjudas. I alla fall inte subventioneras av staten.

Oslo förebereder och planerar för 1.6 och 2.6 och det är mycket spännande och stimulerande då intresset är lika stort som här för kvinnors hälsofrågor. Alla som har kontakter i Norge, i Oslo först för vi börjar ju där, hör av er till info@1.6miljonerklubben.com med dessa namn och mailadresser. Tack.

Vintern håller sitt grepp om oss, det är vackert men här i stan har det orsakat mycket problem med halka och knöliga trottoarer. Det är svårt för tågen och bussarna at ta sig fram, även ute i landet. Men snart är det sportlov så låt oss hoppas att det ligger kvar.

I Örebro har MATDESPERAT premiär, ett mycket humoristiskt och uppfriskande inslag med sång och musik om mat och vår självbild. Sen väntar bl a Göteborg och Luleå. Så boka biljetter 077-170 70 70.

Snart blir det blir en mini hearing i EU parlamentet, efter vårt besök där förrförra veckan, om Kvinnors hälsofrågor och Livskvalitet. Hurra!!

Och snart så hoppas vi få pris för Sinnenas mat, vår fina kokbok. Du har väl köpt den? Vi ska tävla i Global Cookbook Awards den 11 feb i Paris!

På måndag då är jag med som en av de Mappisar som tidningen M har utsett, tror det blir ett pris där också.

Det är underbart att leva. Tycker ni inte det?

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.