Ett steg i rätt riktning

AV ALEXANDRA

Äldre ska få garanti för ett värdigt liv! Det var på vår salong i Jönköping med Maria Larsson och Gunilla Carlsson, häromdagen som jag hörde berättas om detta. Jag tycker det är lovvärt, ett steg i rätt riktning, men det kommer ju att tolkas så individuellt, vad menas med ett ”värdigt liv” i olika delar av landet? Till exempel att komma ut varje dag, om man önskar det, är det värdigt? Att få välja om man önskar en man eller en kvinna som ska sköta det hygieniska. Eller att få någon att tala med ibland etcetera. Det ska bli spännande att följa denna utveckling.

Allt detta våld i skolan, var kommer det ifrån? Hur blir unga så våldsamma? Kan det finnas samband med de tv-program, filmer, spel man har idag. Jag sitter ibland och ser en film med lilla Ava, snart 3 år. Och jag blir rädd. Ofta över det som utspelar sig i filmen men även av olika effekter, ljud etc. Hur ska då inte barnen uppleva detta som sakta men säkert trappas upp efter ålder och blir mer och mer läskigt, tycker jag. Man blir nog avtrubbad, tillvand att ha allt detta omkring sig, och till slut fattar man inte var verkligheten eller sagan börjar eller slutar.

Sexualiteten, varför har man inte obligatorisk sexualundervisning i skolan? Alla skolor. Alla måste ju få lära sig, tidigt, hur allt hänger ihop. Se bara på alla våra aborter, all spridning av klamydia. Vi ligger tydligen högst i statistiken i Sverige. Kan detta hänga ihop tror ni?

Kommentarer