När valet närmar sig blir pensionärerna viktiga.

AV ALEXANDRA

Nu står det i tidningarna att alla partier satsar på pensionärerna. Det är roligt att se att denna grupp människor, som ju är individer som alla andra, helt plötsligt blir viktiga! Tänk er ett samhälle där man inser och agerar utifrån värderingar att alla är lika viktiga.

Matälskaren Inger Grimlund fyllde 80 igår och firades med stor "Här är ditt liv-fest" i lördags!

Det har en härlig matprofil alltid gjort! Inger Grimlund, som fyllde 80 år igår. Vi firade henne i lördags genom att hennes sex barn och 20 barnbarn ordnat en fin fest! Såå trevligt ordnat och omtänksamt och roligt. Beatleskör, frågesport och inte minst ”Här har du ditt liv, med några vänner som betytt mycket genom åren. Och god mat förstås. Inger startade tidningen Gourmet för 30 år sedan och har skrivit flera böcker om mat. Idag är hon fortfarande nästan lika aktiv i föreningen ”Låt måltiden blomma, som hon var med och grundade.

Matdesperat blev en succé i Stockholm, på det nya fräscha och vackert belägna Marina Towers Hotel i Saltsjökvarn vid Danvikstull. Mi Ridell, Paula Ternström och Grynet Molvig var sprudlande och Christine Mellner, som inleder med en presentation av den undersökning som gjorts bland våra medlemmar om våra matvanor och kroppsuppfattning med mera, imponerar med sin scen närvaro. Hon är verkligen fängslande. Nu ska flickorna med matdesperat snart till Umeå. men sen kommer de till Almedalen, på ett av våra seminarier där, den 6 juli. Vi hoppas att vi ska kunna förlänga deras turné till hösten!

Vi arbetar för fullt med Almedalsprogrammet som äger rum 6-8 juli. Men börjar med Golftävling på Wisby Golfklubb den 5 juli. Den är öppen för både kvinnor och män! Alla är välkomna. Greenfeen denna dag går till Centrum för Genusmedicin på Karolinska Institutet. Karin Schenck Gustafsson, professor och kardiolog där är medlem i Wisby GK och hon har hus på Gotland. Vi har även en golfturné runt om i hela landet, se på www.GOREDGOLF.se. Och den är för tjejer, kvinnor, i alla åldrar. Finalen spelas på Fågelbro och sen åker vinnarna till Mallorca och tävlar i Prinsessan Birgittas Cup!  Detta i september.

Så fort det går nu. Sommartid. Ljuset. Snödroppar och krokus som sticker upp!

Kommentarer