Örebro – vilken trevlig stad!

AV ALEXANDRA

Det är många minnen för mig i denna stad, från de år när jag faktiskt hade Alexandra´s på Stora Hotellet i Örebro! Det var kul tider. Med 1.6 är vi ju på besök minst ett par gånger per termin med olika program, och med hjälp av våra duktiga kontaktkvinnor.
Men nu var jag inbjuden som presentatör vid en fin konsert i Örebro konserthus. Med Schumann och Beethoven på programmet. Det kändes nervöst innan, jag visst inte riktigt vad man för väntade sig av mig, men jag läste på om kompositörerna, och adderade lite personligt, och det blev en helt underbar eftermiddag med vacker musik. Bad för själen.

Andrew Manze, chefsdirigent för Helsingborgs symfoniorkester
Angela Hewitt spred ett magiskt skimmer när hon framträdde i Örebro

Solisten Angela Hewitt, pianist från Kanada, med hela världen som arbetsfält, spred ett magiskt skimmer genom Robert Schumanns musik. Och den sympatiske dirigenten, Helsingborgs symfoniorkesters chefdirigent Andrew Manze, var strålande, berättade de sakkunniga för mig. Örebro tog emot mig på bästa sätt, gästfrihet genom en god middag och goda vänners sällskap efteråt. Ja det blev en mycket stimulerande upplevelse för alla sinnen!

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.