Förlorad vän funnen

Slut i kropp och själ efter tisdagens bravader var gårdagen ganska lugn

Efter att ha lämnat på dagis och skola gick jag hem och mailade och fastnade en stund på Facebook

Jag ska säga att jag har stått emot länge. Min nyfikenhet på detta nätverk tog tillslut över. Jag fejjar inte mycket men det är onekligen spännande att hitta borttappade vänner som man ibland tänker på och undrar vart dom tog vägen och vad dom gör.

Jag med mitt kontrollbehov kan känna stor tillfredsställelse då jag hittar en sådan vän som Photini från Cypern som jag umgicks med mycket då jag bodde i Florens i slutet på förra seklet.

Hon var en härlig tjej med ett enormt kreativt behov.

Nästan lite destruktiv i sin läggning.

Hon målade, sydde, läste, lagade fantastisk mat, skrev låtar, poesi, ja, allt man kan tänka sig inom den konstnärliga världen höll hon på med. Hon hittade aldrig riktigt fram till det ultimata uttrycket. Hon träffade fel killar, rökte som en borstbindare och drack på tok för mycket. Jag kände mig frustrerad över hennes rastlöshet och att jag inte kunde hjälpa henne med det. Hon liksom sög energi från mig och jag var jämt helt slut när vi hade umgåtts. Så intensiv människa. Men jag älskade henne för att hon var också så livsbejakande och varm som vän.

Vi har inte haft en så stadig kontakt efter vårt år som vänner i Florens.

Hon kom och hälsade på i Stockholm vid några tillfällen och så har vi hörts, mest då hon har tagit kontakt i ärlighetens namn. Fick alltid dåligt samvete då hon ringde för att jag liksom glömde bort henne då jag fick barn och min karriär fick en skjuts i samma veva.

Vi har inte hörts på närmre fyra år nu.

Nu hittade jag henne på facebook.

Letade ett bra tag men så dök hennes ansikte upp.

Hon har blivit en framgångsrik kläddesigner och gör fantastiska kreationer på catwalks över världen. Hon har bytt namn. Har gift sig och verkar tillfreds.

Känner mig så otroligt glad över att hon hittade fram till slut!

Kommentarer