Vad är hälsa?

AV ALEXANDRA

En kvinnohälsoförening, som vår, ska dels verka för att det kvinnliga perspektivet införs i medicinsk forskning och utbildning. Dels ska vi sprida objektiv information om allt som är hälsorelaterat! Gemenskap, kultur, mat, motion, ekonomi, psykologi, psykiatri… Ja allt detta är hälsa och det vill jag skriva om.

Att berätta är att förmedla ett budskap, oftast bara emotionellt, men det berör läsaren och därigenom kan det vara till stor hjälp för många.

Tänk, kan Kjerstin Dellert, som är 84 år, vara så aktiv då kan nog även jag, tänker man efter att ha sett henne göra sina dagliga gymnastikövningar.

Att läsa om att göra gott är hälsosamt, det skapar lycka. Det är en tanke ställare för många som bara säger ”jag skickar en check till jul, det får räcka”. Men att ge av sin tid, sitt engagemang, det är viktigt. Och tänk i vårt samhälle. där familjen i många fall spelat ut sin roll. Man bryr sig inte om sina gamla släktingar, tycker barnen tar för mycket tid. Det är ett trist fenomen, att segregera inom släkten. Vi behöver varandra, tycker jag.

Gamla, unga, alla åldrar mår bättre av att umgås tillsammans. Respekt för individen måste vi lära våra unga. Eller hur?

Kommentarer