Saker som gör mig lycklig

AV ALEXANDRA

Det blev en omväxlande helg. Både After Dark på Tyrol, de var lika bra som tidigare men innehöll mer svenskt. Det vill säga de porträtterade flest svenska schlagerartister och det var roligt, elakt och bra! Även om jag gärna sett och hört fler internationella stjärnor. Men sammantaget, Glitter och Glamour – och lite buskis. Babsan som moatjé till Christer Lindarw är en mycket lyckad kombination. Han är i sig själv en stark personlighet.

Kan man få ett bättre sällskap till frukostkaffet än nyplockade vitsippor!

Så underbart det känns att plocka vitsippor. Lika barnsligt förtjust blir jag varje vår. Promenerade på både Djurgården och sen i Hagaparken denna helg. Njöt av den vackra späda grönskan, solen och lite försiktig värme.

Träffade både min syster, mina syskonbarn, med barn, och bonusdottern med man. Då känner jag mig så glad! De var på premiären för säsongen på Gröna Lund, kom sen på middag till mig.

Läser en bra rubrik, helt i min smak. ”Gör någon glad – bli lycklig själv” det är forskaren Bengt Brulde som säger detta. Han är docent i praktisk filosofi vid Göteborgs universitet. Har tre böcker på gång, men är just nu aktuell med;

Hur viktigt är det att vara lycklig? Hur ska vi hitta dit? Jo, genom goda nära vänner, kärleksrelationer, arbete, socialt och fysiskt aktiv fritid, strävan efter meningsfulla mål, ideellt arbete, att göra goda gärningar!

Det är med andra ord bra att vara med i 1.6 och 2.6!

Kommentarer