Tio tenorer

Veckorna går fort…

Här är min bloggvecka slut och jag har ju knappt börjat.

Veckan har varit späckad med olika möten som har med Divine att göra.

Vi har kammat hem ett jättekul jobb i sommar på Oslooperans tak med inga mindre än The Ten Tenors från Australien. Dom är jättestora ute i världen och dom vill göra detta med oss!!

Divine har sjungit med en tenor förut men nu har vi alltså tio stycken att förhålla oss till!

Hur kul som helst!

Vi har ett nytt album på gång. Har diskuterat musiken och arrangörer med vårt skivbolag Naxos och vår producent för denna nya cd. Vi håller på att se vilken orkester som ska göra detta arbete med oss.

Såg Figaros Bröllop på Operan med varje roll besatt av fantastiska sångare! Jag är lite mallig över att jag faktiskt känner alla!

Konceptet var superbra och som sagt sångare som verkligen är bland de bästa vi har i detta land. Det var njutbart!! Gå och se!

Jag har börjat regissera själv på Operastudion med avgångseleverna där. Skolan är en förberedande skola inför Operahögskolan och andra högre utbildningar. Jag har gått där själv. Det är otroligt roligt och utvecklande att kunna ge eleverna de nycklar de behöver för att kunna gestalta en roll. Det är en riktig utmaning och en helt otrolig kick för mitt ego när det fungerar. Händels opera Xerxes är utmaningen i år och den är uppblandad med några scener ur Barberaren i Sevilla av Rossini.

Jag är alltså lite arbetsskadad och kom på mig själv, under föreställningen på Operan, att tycka olika saker om regi-lösningarna i denna fina uppsättning som jag skulle ha gjort annorlunda.

Det är inspirerande att gå iväg och se teater, opera, film konserter, utställningar och att läsa böcker. Ur hälsosynpunkt är det livsviktigt! Själen måste få sitt!

Har nu börjat ta igen detta efter att ha varit småbarnsmamma och inte haft ork att gå iväg. Inte ens ork att läsa böcker…

Jag har jobbat tidigt efter graviditeterna och när jag gått till teatrar har det varit för att jag själv har varit med.

Idag gick jag med min äldsta dotter Elsa och såg Grodprinsessan. Vi hade kul!
Den rekommenderas!

Kommentarer