Min boxningsmatch mot Nanne

Flyg till Kalmar i dag. Gig med några av spelarna från Kalmar FF. Killarna där skulle gå en modevisning och jag skulle köra ett par låtar. Inför detta giget så hade de en artikel i Kalmar FF tidningen Fokus, där jag och Nanne Bergstrand gick en match mot varandra i våra kunskaper om varandra och våra respektive yrken. Jag vann med en halv (!) poäng – 10,5 – 10! Tyvärr gavs inget tillfälle att träffa Nanne i kväll.         

                                                 

Fick en jätte mysig svit på Kalmarsund Hotell.                                                                                                  ’

Efter soundcheck gick jag tillbaks till hotellet. Beställde lite mat och tog med mig upp på rummet.

Efter maten satte jag mig vid datorn och började titta igenom ett nytt musik/studio-program som jag ska börja jobba med; ”Record”. Så otroligt mycket nya effekter, syntar, loopar etc att lära sig. Jobbar vanligtvis i Logic och det här är helt annorlunda upplagt, så det blir till att börja från grunden. Ska ju producera ett par spår själv på min nya skiva, men det kräver ju då också att jag gör bakgrunderna själv; hur jag vill ha trummorna, gitarrerna, basgångarna, stråkarren, ljuden etc. Det krävs mycket jobb och tid, o tiden vet alla ni som följer mig och min blogg, att det är inte så att jag har överdrivet mycket av det till övers…..Men det ska gå. Jag sitter numera som min egen ljudtekniker vid mina demoinspelningar och tänker fortsätta med det. Men det krävs oerhört mycket inlärningstid med allt tekniskt, men vill man så går det och min inställning är; ”inget är omöjligt, men man måste jobba stenhårt för det”! Det ska mycket till innan jag kastar in handduken. 😉

På mindre än en månad förra året, lärde jag mig programmet Logic – hur jag använder loopar, gör trumprogrammeringar, förvränger ljud, lägger in min egen sång och körer och lägger på reverb, spelar in gitarrer och lägger på dist på det efteråt etc, så att det låter som jag vill ha det. Problemet är bara att hitta tiden och arbetsron att hinna med det, men då får man göra som i dag; ta med sig dator och synth i ryggsäcken och jobba där man kommer åt; hotellrummet, flygplatsen, på tåget, i logerna etc.

 

Foto med några ur Kalmar FF-laget och deras anhöriga efter showen. Alla i laget hann inte byta om från badmodevisningen…..och det gjorde ju inget! 😉 ”Arbetsförmån” mumlade jag till Peter i luren i kväll. Hee!

Efter giget tittade jag på Debatt på Svt1. Jag tittar alltid på det när jag hinner. Jag följer överhuvudtaget ofta viktiga dokumentärer och debatter. Är väldigt intresserad av vårat samhälle, vad som händer och politik etc. Ibland blir man skitförbannad när man tycker att nån kommer med milt sagt urkorkade åsikter, men det är det som är bra att se och höra. För sånt gör att man aldrig passiviseras, utan istället behåller en känsla av kamp att förbättra saker. Engagemang mot orättvisor är super viktigt.

Tänk att det inte ens är 100 år sedan kvinnor fick rösträtt här i Sverige, trots att mänskligheten har funnits i 1000-tals år i samhällen med någon form av civiliserad struktur. Helt osannolikt. Det ännu mer skruvade är att det inte bara var män som var emot det utan även kvinnor själva som sa; ”äh, vad ska jag hålla på och rösta för? Det räcker ju om Kurt röstar för oss båda…” Då var det tur att det fanns kvinnor som inte lyssnade på det örat eller gav upp.

Detsamma gäller när skolorna i U.S.A skulle integreras med svarta och vita. Vilket otroligt mod de svarta barnen och ungdomarna hade som gick till skolan trots andra barns och vuxnas enorma hat och motstånd. Såg en dokumentär om det häromdagen och grät floder. Slogs av vad otroligt mycket det har krävts av en del människor för att få till en förändring. Hjältar som fått lida i det tysta. De gjorde underverk för framtiden utan att vi fick veta om det. Många av de medborgarrättsaktivister som kämpade för de svartas rättigheter i USA på 1950-60-talet blev trakasserade, hotade, misshandlade och ibland också dödade på grund av sina åsikter, inklusive Martin Luther King. Det är alltså knappt 50 år sedan. Helt ofattbart hur människor kan bli så fulla av hat mot någon man inte ens känner. Tack alla hjältar runtom i världen som aldrig kurat ihop sig utan fortsatt att slåss för det som borde vara självklart; samma rättigheter för alla människor oavsett kön, hudfärg eller ekonomisk status. Det är inget bullshit; vi är alla lika mycket värda!!!!

I morgon ska jag åka till Helsingfors på SiljaRocken. Ska bli jätte kul. Äldsta sonen Robin följer med mig. Mysigt! Förutom att jag ska giga och ha min fantastiska vän Anne-Lie Rydé som gäst i min show så ska jag passa på att titta på Ian Hunter, Dan Reed och en massa andra bra band som kör under dessa dagar.

Den 20:e maj går Togatåget av stapeln som också känns otroligt viktigt. En kampanj till förmån för Alzenheimer-forskning. I morgon ska jag berätta mer om det. Vi behöver så mycket stöd som möjligt. Så snälla ni, ta del av detta i morgon.

Nu ska jag gå och lägga mig. Klockan är 1 på natten och mitt plan går redan kl. 7.30 i morgon så jag måste upp redan 6.00……ett kungarike för en sovmorgon! Pusssss och glöm aldrig att ni alla är värdefulla och unika! 😉

Kommentarer