MIn bloggvecka!

Hej hej!

Måndag morgon och sista dagen i månaden maj. Vart tar tiden vägen? Det går alldeles för fort!
Mi Ridell heter jag som ska blogga denna veckan. Tänkte starta med att ge er några boktips. Jag älskar att läsa! Har jämt ett par böcker på gång samtidigt.
Fick läsa Anna Gavaldas nya ” En dag till skänks” i helgen. Härlig kort bok om att få en dag till låns, till skänks, tillsammans med dem man älskar mest. Hon skriver ju otroligt bra. Hennes roman ”Tillsammans är man mindre ensam” och novellsamlingen ” Jag skulle vilja att någon väntade på mig någonstans” är underbara. Hennes språk är så poetiskt och hennes humor så dräpande. Rekommenderas!

Sen läste jag en knäpp rolig bok förra veckan, ” Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann”. En helt sanslös bok om hundraårige Allan som rymmer från sitt äldreboende. Kanske inte låter så kul, men man skrattar högt och får sig dessutom en historielektion på köpet.

Dyngkåt och hur helig som helst” är Mia Skäringers novell/bloggsamling. Jag älskar hennes råa ärliga humoristiska ton. Hon är, hon äger.

Ett bluesliv” berättelsen om Cornelis Vreeswijk av Klas Gustafsson är ett stycke musikhistoria, förutom själva historien om Cornelis själv. Och jag som precis varit på turné med bl.a Grynet Molvig älskar ju att höra hur det var, hur de hade det, hur det var att arbeta med den och den osv. En osentimental bok som jag verkligen rekommenderar. Läste att de håller på att göra film om Cornelis nu också. Ska bli spännande att se!

Ha en underbar måndag!
Kram Mi

Kommentarer