Samhället är till för att hjälpa oss – inte bestraffa och göra livet svårare!

AV ALEXANDRA

Nu är jag upprörd! En nära och kär väninna har råkat ut för nya regler angående i vilka skolor man får ha sina barn, de som nu ska börja skolan till hösten. Syskon får inte gå i samma skola och ingen förtur medges. Enbart om särskilda skäl föreligger, till exempel om barnet har adhd eller annan uttalad störning, har meddelats min väninna. Vad det handlar om är att om två syskon ska placeras i olika skolor i så ung ålder att de måste följas till skolan får många föräldrar det ofta dubbelt så jobbigt tidsmässigt, vilket givetvis går ut över deras arbeten och hela livspusslet. Samtidigt uppmanas ju unga kvinnor att arbeta, driva företag och så vidare!! Vet inte den ena politikern vad den andra säger. Detta är i Stockholm!!

I söndagens Svenska Dagbladet finns en artikel om ett liknande fall. En kvinna med två barn berättar att det kommer att ta henne och hennes man – tack och lov finns det en närvarande make – 3,5 timmar att lämna och hämta barnen varje dag eftersom syskon inte tillåts gå i samma skola. Barnen förlorar trygghet när de rycks ifrån sina kamrater och syskon när de ska börja skolan. Ett äldre syskon är ett stort stöd och sällskap för det yngre syskonet när de går i samma skola.

Det måste vara möjligt att applicera lite mänsklig omtanke och hänsyn till individens situation och inte vara regelryttare i vart enda fall. Att skolorna nu upptäcker att man saknar 6-års platser ska väl inte gå ut över enskilda individer, som bestraffning för föräldrar? Nej, det går att byta ut platser så att de med syskon får gå i samma skola och andra kan då få ett annat val än sitt ursprungliga.

Om vi inte får detta att fungera riskerar vi att det blir rent omöjligt för kvinnor framför allt att både fortsätta arbeta, eller studera när de fött barn.  Hur ska vi kunna söta våra jobb om vi måste lämna och hämta barn som sprids ut med flera timmars olika långa resvägar! Skandal att man år 2010 inte visar medmänsklighet utan behandlar dessa föräldrar, och framför allt barnen, som om de skulle bestraffas! Nej, börja tala med varandra om människan i vårt samhälle, individen.  VI vill arbeta, göra rätt för oss, vara duktiga. Men då måste vi få hjälp att få livspusslet att gå ihop. Inte stjälpas säger de unga 2,6: orna!

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.