Hur hamnade jag här?

Jag har många åsikter och gillar att uttrycka vad jag känner och tycker. Oftast gör jag det i min musik och mina texter, ibland föreläser jag och ibland skriver jag. Men det känns som att det är svårt för mig att börja tycka, berätta, inspirera eller ifrågasätta mm om jag inte går några år tillbaka i tiden först, närmare bestämt mer än 20 år.
När det gäller den musikaliska väg jag valde att gå så räknar jag tiden i ”före eller efter mötet med känd skivbolagsdirektör”.
Kanske låter väldigt konstigt, men det kommer att klarna.
Allt som händer i ens liv formar oss till de vi är och jag tänkte bjuda er på en blandning av tillbakablickar för ca 20 år sedan sammankopplat med mer dagsaktuella händelser och funderingar som förklarar varför jag gjort och inte gjort som jag gjort. Det blir lite smått och gott om musikbranschen i allmänhet och hur den lett mig till där jag är idag i synnerhet. Kanske kan jag ge en del tips på vägen till alla som funderar på att starta företag, alla som vill livnära sig på musik och framför allt kanske stötta alla som har drömmar. För utan drömmar vore jag ingenting!

Då:
Där stod jag på en fantastisk scen, en jublande publik som inte kunde få nog av mig, stylad till tänderna och vackrare än någonsin! Recensenterna hyllade mina plattor och överallt blev jag stoppad för att skriva autografer och bli plåtad för diverse skvallertidningar…
Ha ha, nåja, kanske inte precis så!!!

Bjussar gärna på lite gamla bilder:)))

 

Nu:
Men hur i hela friden hamnade jag här? I Våningen?
Varför sitter jag här oroar mig över personal och hyra! Hur i hela friden hamnade jag plötsligt i baren, fast på ”fel” sida? Varför står jag kl 06.00 på morgonen och brer en massa mackor, kopplar ihop ljudanläggningar, agerar ljud och ljustekniker under konferensen, springer in på kontoret och svarar i telefonen, passar på att skicka några offerter, dukar om inför kvällens fest, går igenom upplägget med personalen, tar emot gästerna, springer in i logen och kastar på mig scenkläderna och sminkar mig på vägen ut mot scenen, sjunger en massa härliga låtar, springer sen in i logen och tar på mig förklädet för att bära backar och is till baren, och varför står jag kvar och diskar 350 vinglas kl 03.00 på natten för att sen avsluta med att skicka fakturor till 05 på morgonen? Vanligtvis kan jag inte somna då heller för då dyker nån ny låt upp i huvudet som jag måste skriva ner eller sjunga in innan jag glömmer den.

Jo…Det ska jag berätta mer om imorgon. Nu ska jag repa med Chris inför kvällens bravader.

Ha en toppendag idag

Kram Susanne

Kommentarer