Storgråtande luciatåg!

Efter gårdagens frosseriprat vill jag bara förtydliga att jag emellanåt är ganska hälsosam och självklart tycker att en massa nyttigheter också smakar smaskens! Kolla tex in bilden på Gerda och mig i somras på Våningens takterrass när vi skulle ta bilder till 1,6 och 2,6 miljonersklubbens almanacka som kommer ut nu i oktober. Köper ni den så stödjer ni forskningen för kvinnors hälsa. Då frossade vi i en massa goda fruktdrinkar och var allmänt nyttiga.

Gerda och jag på Våningens takterrass i somras. Foto: Amanda Berggren

 

Jag fick frågan om vad jag tycker är vackert apropå gårdagens inlägg.

Det mesta svarar jag! Det finns nåt vackert precis överallt! Havet, skogen, himlen, blommor, djur , färger, musik, kläder, smycken och framför allt människor. Allra helst bebisar, ungdomar och gamla människor samt alla däremellan:) 

Apropå gamla människor så kom  jag att tänka på när jag var med i Sundsvalls luciatåg för vääääääldigt länge sedan. Vi åkte ju omkring en hel dag i Lions regi och lussade på en massa olika ställen. Till sist skulle vi lussa på ett äldreboende för dementa (har jag förstått senare). Alla i tåget sjöng helt okej, men det var väl jag som var mest van att sjunga därför blev det min uppgift att ta ton och börja varje låt, då klämde de andra också i för kung och fosterland. Jag som var van vid min mormor och farmor såg fram emot att få sjunga för de äldre som jag förstod skulle uppskatta oss nåt alldeles extra!

Vi klev in på första avdelningen och jag började sjunga, de andra hakade på och så skred vi fram några meter innan jag fick mitt livs chock. De gamla förstod inte riktigt vad vi gjorde där för att uttrycka det milt! Den ena skrek ”hora”, den andra började gråta efter mamma, den tredje trodde vi var änglar som var där för att hämta dem eller nåt åt det hållet. De skrek, svor och levde rövare! Jag fick som sagt en chock och började stortjuta, och när inte jag sjöng så slutade de andra i tåget också att sjunga och fler hakade på gråtvalsen…

Behöver jag berätta att vi inte stannade länge på denna avdelning!

Ja så kan det också gå:)

Ikväll kommer mina godingar hem, den ena från Mallis och den andra från Stockholm:)

Ha en skön kväll/Kram Susanne

Kommentarer