Östersjöfestivalen

Igår kväll var jag på invigningen av Ösersjöfestivalen på Berwaldhallen i Stockholm. En fantastisk kväll.  Kvällen var ägnad åt den nybildade Sveriges Natinella Ungdomssymfoniorkster. En symfoniorkester med ungdomar från hela Sverige i åldrarna 15-25. Helt otroligt vilka begåvningar vi har i vårt land. Den disiplin och dedikation som måste krävas sedan så unga år och det enorma engagemang som krävs av föräldrar och alla inom de olika musikskolorna det imponerar. Det var flera olika dirigenter som ställde upp däribland Esa-Pekka Salonen, vilket krutpaket han är.
Själv småklinkade jag lite på piano i mina skolår, ena handen gick bra och även andra men då jag skulle sätta ihop det hela och spela med båda händerna samtidigt, ja då tog mina talanger slut. Det blev sång istället för min del.
Östersjöfestivalen håller på hela veckan och jag kan starkt rekommendera er att kolla in den. Till festivalen är en del seminarier kopplade för att belysa  Östersjöområdet. Mycket sänds även direkt i P2 så även den konserten som var igår.

www.balticseafestival.com
www.berwaldhallen.se

Kommentarer