Bokklubb

Mitt tjejgäng hade under flera år en bokklubb. Vi hade en turordningslista och den för stunden ansvariga valde en bok som vi alla läste. Det fick vara i princip vadsomhelst och sen var den som valt bok ansvarig för att ordna middag efter ca 6 veckor. Vi läste högt som lågt, obskyra svenska okända författare, tantsnusk som Sidney Sheldon, klassiker som Dorian Grays porträtt av Oscar Wilde. Nobelvinnare- Pamuk, Coetzee och Clezio, Augustvinnarna Alakoski och Bengt Ohlsson. Vi läste också en väldans massa fängelseböcker – varför, ja inte vet jag? Det var väl det där med ”byggt på en verklig historia” som lockade. En del medlemmar flyttade utomlands och andra flyttade hem. Vissa fick både ett och två barn och åren gick. Efter ett tag märkte vi att uppslutningen till middagarna fortfarande var hög men antalet som hade läst böckerna sjönk och till slut så upplöste bokklubben sig själv.
Nu har jag bestämt att blåsa liv i bokklubben och har precis mailat ut att nu tänker i alla fall jag sätta igång.
Jag har valt bok; Skönhetsskolan i Kabul av Deborah Rodriguez. Kändes lagom som första bok. Nu hoppas jag bara att mina vänner hakar på, annars blir det ju en rätt sorglig klubb…..

Kommentarer