Valet 2010

Jag tror knappat att det undgått någon att det är val den 19 september. Jag har alltid tyckt att det är viktigt att rösta. Jag förstår att många tycker att det inte finns några bra alternativ eller att alla partier bara kommer med valfläsk. För mig är en röst min möjlighet att göra mig hörd, då har jag sagt mitt inför de kommande fyra åren. Att bara sitta och gnälla funkar inte. Rösta blankt om inget lockar eller inger förtroende då har du i alla fall visat vad du tycker.
Inför varje val gör jag de tester som ofta finns i tidningar, på så sätt kan jag läsa in mig på de ämnen som är aktuella och se vad alla partier anser i frågan. Även om jag inte ändrat min politiska ståndpunkt så värst över åren så är det intressant och det har ofta fått mig att tänka om speciellt i kommunal och landstingsval.
Så ikväll planerar jag att göra testet på SVT. Information är så mycket mer tillgänglig nu. Missar jag en debatt kan jag gå in på en Playkanal och kolla. Är det en tidningsartikel så ligger den kvar på nätet. Jag kan gå in på alla partiers hemsidor och läsa vad de står för och om de olika kandidaterna. Vi kan inte längre skylla på att vi inte har informationen. Sen kan man misstro politiker eller tycka det är tråkigt eller svårt men det finns onekligen en uppsjö med information.
Vill du också göra SVT test gå in på;

www.svt.se/2.129975/valet_2010?lid=index_2062731&lpos=sajt&from=innehall_ao

Kommentarer