Våga dig på en kopp grönt te

AV CAMILLA

Grönt te, så himla nyttigt!Det är inte speciellt gott första gångerna. Det luktar gammal gräsmatta. Och det är ju faktiskt inte ens grönt, snarare gulbrunt. Men ständigt kommer nya studier och rapporter om hur fantastiskt det är för hälsan att dricka grönt te.

Nu senast en japansk studie som visar att 2-3 koppar grönt te dagligen minskar risken för tyst stroke. Ett stort problem hos personer över 70 år. Man uppskattar att en av fem haft en eller flera tysta stroke. Dessa leder till fördubblad riska att utveckla demens och fler stroke.

Grönt te är en kraftig anitoxidant, mycket grönsaker och frukt är också bra antioxidanter. Men teet är ju det perfekta läkemedlet. Billigt, utan kalorier, enkelt att göra, lätta att ha hemma…  Våga prova. Kroppen kan faktiskt vänja sig vid nya smaker. I synnerhet om hjärnan får kunskap om hur nyttig denna nya smak är. Det brukar ta 8-10 gånger innan en ny smak accepteras av oss. Tycker du att det känns beskt i början, slå bort det första vattnet och häll på nytt över bladen. Testa också att dricka en kopp på samma tid varje dag. Första tiden handlar det om att vänja sig, sedan börjar du längta. Och med grönt te finns inte några begränsningar. Du kan dricka hur mycket som helst!

Kommentarer