Var snäll mot dig själv

Var snäll mot dig själv
Idag vill jag skriva om att ta hand om sig själv, många gör det-men inte så ofta och många gör det inte-och ganska ofta.

Vi lever år 2010 och för många människor innebär ett vanligt liv mycket stress, för lite sömn och för mycket jobb, Det är större konkurrens på jobbmarknaden idag, vi oroar oss mer för våra relationer, det är ofta knepigt att hinna med hämtning på dagis (och/eller vem som ska lämna och hämta) Vi är rädda för att åldras idag på ett annat sätt och många fler väljer att operera sig.
Hälsan är en ständig press och pekpinne för många, trots att många vet hur de ska göra för att leva hälsosamt, gör de det inte, utan prioriterar annat.

Det är inte lätt att leva idag…

Men tänk om det kan vara det….tänk om det finns en väg runt detta, ett tankesätt som kan hjälpa oss på vägen genom denna vardag som ibland kan innehålla så mycket stress och måsten.

För det är i tanken det börjar, tror jag. Det är våra tankar som bestämmer hur jobbigt en sak är- eller hur kul en sak är.  Ofta är det tankarna om oss själva som sätter käppar i hjulet för vår lycka. Vi tycker inte att vi duger som vi är kanske, vi tycker inte att vi förtjänar att bli älskade eller att vara lyckliga. Men varför då?
Vi är ju underbara, allihop, precis som vi är, tycker jag. Vi föds lyckliga, helt och hållet i kärleken och närvarande i det som sker omkring oss. Sedan händer något, livet händer, och vi känner och tänker och lyssnar inte längre inåt, som ett barn gör. Frågar du ett barn om den vill leka så svarar den helt ärligt från hjärtat, ja eller nej.  När slutade vi egentligen att göra det?

Det jag vill säga här idag på 2.6miljonerbloggen är att jag tycker att vi ska se inåt mer, på oss själva, lyssna, känna, tänka inåt. Och se vad vi får för svar.

Hur ska vi ta hand om oss själva idag 2010? Svaret inifrån mig är att ja ska ta hand om mig själv genom att lyssna efter vad jag behöver för att må bra. Detta är olika för alla, för mig betyder det tid för mig själv, att få umgås med goda vänner och min familj, vara ute i skog och mark, träna och äta bra, läsa, prata, lyssna på musik-allt som ger mig stimulans, för det behöver jag. Precis som jag behöver ha tråkigt ibland också, bara sitta och stirra i väggen en stund eller meditera och släppa alla tankar eller ta en powernap.

Vi är inte ego för att vi sätter oss själva främst, det är när vi gör så som vi får den energi vi behöver för att kunna ge till andra.  När vi lyssnar inåt, tar hand om oss själva, får energi-det är då vi kan sluta stressa, sluta konkurrera, sluta tycka att det är jobbigt att få ihop vardagen. Det är då vi älskar oss själva, tror jag, för det är då vi mår bra och mår vi bra, så går det mesta bra;) Vad spelar det då för roll om vi har en rynka eller två, vi är ändå vackra för vår skönhet, vårt välmående, skiner igenom från insidan.
Så ta bättre hand om dig själv, det kostar inte mer än ditt beslut!

Må väl;)
Hoppas vi ses i eftermiddag på Djurgården och 1.6miljonerklubbens hjärtgåing,
jag och faster Susan kommer gympa igång alla 16.45 på stora scenen, välkomna;)

Kommentarer