Och hem gick vi alla styrkta och peppade!

AV ALEXANDRA

Vi hade väder gudarna med oss, för vi fick njuta av en vacker och solig eftermiddag och kväll när vi drog igång Hjärtgåing för sjunde året. Mängder med kvinnor och tjejer i alla åldrar hade samlats mellan sjöhistoriska museet och Källhagens värdshus på Gärdet i Stockholm, där hade vi byggt upp en scen.

Blossom Tainton berättade om hälsa ur sitt perspektiv och om sitt nya magasin, som alla fick. Maria Llerena dansade salsa med oss så hela Gärdet gungade. Oh så roligt det är att dansa! Hon är verkligen ”diskret-smile-nej” utan motsatsen. Med tupp ledde hon ett socca-tåg runt den stora gräsplanen med lite limbo som final! Stämningen var som på en karneval i Trinidad eller på Barbados. Och innan starten gympade vi med Susanne Lanefelt.

Runt om på området fanns utställningar med allt från träning med stavar och härlig energimassage till Karolinska sjukhusets experter som svarade på frågor om diabetes, benskörhet, hjärt-lungsjukdomar med mera. Hjärt-lungsjukas förening hade tillsammans med läkare–tandsköterskor mot tobak, förberett en tipspromenad och det var ganska många som tagit med pick nick och slagit sig ned i gräset vid vattnet.

När vi slutligen gick hem, var vi alla styrkta och peppade. Eller som Blossom sa: ”Vi är i toppform!” Glöm inte att tankens kraft är enorm! Man kan tänka sig stark och glad.

Blossom, Alexandra och Maria

Biståndsminister Gunilla Carlsson var med och gick
Susan Lanefelt på scenen tillsammans med Fanny Kjellberg Wallin

Kommentarer