Nya tag inför hösten

Nu har den härliga hösten anlänt och sommaren ligger bakom oss, för mig är hösten en riktig favorit, jag älskar när årstiderna skiftar och man får ta på sig ett par snygga stövlar, jeans, en stickad tröja och använda alla snygga sjalar som fått ligga ensamma i garderoben.

Jag sa just detta på ett träningspass jag hade i veckan och trodde att jag skulle få medhåll, men det svar jag fick var: jaa usch nu är sommaren över och man har ju ätit för mycket igen, jaa vilken tur att det är höst och blir kallt så att man får ha stora kläder som döljer och jag kommer inte i mina jeans för jag har gått upp under semestern.

Jag kände att oj vilken vändning det blev, fokuset hamnade direkt på kroppsvikten och kosten istället. Och faktiskt så brukar det bli så här varje ny termin, när jag verkligen tänker efter. Folk kommer tillbaka efter semestern och har unnat sig både det ena och det andra, tränat för lite eller inget alls och vad händer då? Jo, kroppen förändras ju såklart. Jag kände imorse att det här ska jag skriva om idag på 2.6miljonerbloggen; nya tag inför hösten, så nu kör vi 😉

För mig som arbetar med hälsa är det inte bara självklart utan även mycket lättare att träna och att äta rätt. Med det sagt så vill jag berätta att det kan vara enkelt för andra också. Det gäller bara att bestämma sig, bestäm och verkställ. Det är din kropp det handlar om och mår den inte bra så orkar vi inte allt vi vill göra. Tänk dig vår kropp som en bil, en bil behöver bensin för att ta sig fram, men den behöver också rätt sorts bensin, en dieselmotor kommer inte många meter när den tankas med vanlig 95. Vi fungerar precis likadant. Tankar du din kropp med onyttig mat så kommer vi inte långt. Sedan är alla kroppar olika, precis som bilar, och det gäller att lyssna in vad som fungerar för just dig. För mig är detta ett vinnande koncept:

Ät mycket frukt och grönt varje dag – det innehåller antioxidanter och vitaminer och mineraler som håller oss friska.
Välj grovt bröd med synliga frön och nötter – grovt bröd med fibrer mättar, ger oss bra energi och håller magen igång.
Ät proteiner och kolhydrater, vi behöver båda – proteiner är kroppens byggstenar och kolhydrater är kroppens energikälla. Inte alla mår bra av att blanda, så lyssna på kroppen och ät dem antingen ihop eller var för sig tillsammans med en stor härlig sallad.
Fett, vi bränner fett genom att äta fett och det goda fettet som jag kallar det behöver vi för hår, hud och naglar. Bra fettkällor att satsa på – olivolja, feta fiskar, nötter.
Vatten, drick riktligt med vatten under dagen, det renar och rensar oss på insidan. Tränar du eller är det varmt utomhus kan du behöva dricka lite extra.

En bra och enkel sak att komma ihåg med kosten: fyll tallriken med lite av varje och låt större delen av tallriken bestå av grönt-tillagat eller rått.

Så har vi kommit till träningsbiten, för en hälsosam, stark, glad och frisk kropp får vi när vi är i balans med kost och träning.

Alla gillar olika saker, vilket är toppen eftersom utbudet idag är enormt.  Vad du än gillar se till så att din träning blir varierad, det är då vi får resultat. Tänk dig en tennislektion där du får samma tips och samma övningar hela tiden. Du kommer att bli grym på just det du lär dig på den lektionen. Men sedan vill du gå vidare och bli duktigare eller hur. På samma sätt fungerar kroppen, tränar du på samma sätt varje gång så lär sig din intelligenta kropp hur den ska hushålla med energi och den gör till sist inte av med mer än den behöver och då utvecklas vi inte resultatmässigt. Så variera din träning, promenera, spring, gå på olika pass eller gå på pass som varierar sig i sin träning, som GYMPING! Inget pass är sig det andra likt och man vet aldrig vad för spännande som kan hända. Det man däremot vet är att hela kroppen får sitt, och det är mycket av allt, mycket mage, mycket lår, mycket armar, mycket rygg och mycket stjärt!

Få in en bra rutin där du rör på dig varje dag och tränar regelbundet 3-4 gånger i veckan;) Lycka till!!!

Välkommen att prova på ett gympingpass, vi har provträning ute på Lidingö, Miramadi Training i Torsvik på måndagar och onsdagar, vill du veta mer, maila mig gärna fannywk@gmail.com eller läs mer på www.gympingakademien.com

Kommentarer