Motivation

Ibland kan man behöva något som kickstartar en när det gäller träning och bra kost. I mitt arbete med hälsa så talar jag lika mycket om träning som jag gör om kost och jag ser alltid på helheten. För att leva i balans, i hälsa, så gäller det att ta hand om hela dig, kropp, knopp och själ. Kroppen tas om hand genom rörelse och träning samt bra kost. Knoppen tar du hand om genom stimulans i olika former-det kan handla om allt ifrån att bli peppad på ett träningspass, att umgås med din bästa väninna till att läsa en intressant artikel eller rogivande bok. Själen får sitt när kropp och knopp är i balans och när du lyssnar inåt, tror på dig själv och agerar utifrån dina tankar och känslor.

När allt detta fungerar, när vi är i ett flöde, i balans, det är då vi mår som allra bäst, tror jag. Men för att komma dit behöver vi alla motiveras på olika sätt. När jag jobbar med mina underbara tjejer, vare sig det gäller träning eller kost eller vi bara har ett trevligt samtal så verkar det oftast handla om just motivationen.

För mig som arbetar med detta, så är tanken att jag kan få må bra, vara frisk, ha all energi jag behöver och känna mig glad den enda motivationen jag behöver för att träna. Men alla har inte kommit dit, och det är okej, för jag var inte där heller innan jag började arbeta med gymping för fem år sedan.

Jag har ett underbart tjejgäng som jag träffar så ofta jag hinner med mellan mina konstiga arbetstider;) och för två år sedan så var vi iväg på en golfresa och pratade om hur härligt det är att umgås samtidigt som man är iväg och gör något, i vårt fall spela golf och alla de timmar med frisk luft, rörelse och motion på banan. En väninna, Cecilia, kläckte den superroliga idén att vi skulle göra en svensk tjejklassiker. Vi skulle öva ihop till alla de olika loppen; löpning, långfärdsskidor, simning och cykling, och sedan skulle vi packa in oss i bilen och köra ihop till de olika aktiviteterna. Motion och socialt samtidigt, wow vilken grej!

Det visade sig vara hur roligt som helst, grymt jobbigt såklart men oj vad man kände sig duktig efteråt och vad kul och mysigt det var att få umgås så mycket samtidigt! Visst är det hur trevligt som helst att ses över en middag också, men variation berikar.

Numera drar jag alltid den här historien och pushar andra att hitta just en sådan här motivation, för då kommer du igång och du måste verkligen träna inför alla dessa lopp om du ska orka. Sedan är det bara att fortsätta för du har ju redan startat!

Vill man inte binda upp sig i ett helt år, då det faktiskt tar rätt mycket tid, så kan man hoppa på enstaka lopp, att köra tjejvasaloppet är rätt coolt att ha gjort. Eller vad sägs om att springa tjejlidingöloppet nu i slutet på september på en mil? Dra med en väninna om du vill, börja gå powerwalks, träna på olika pass några gånger i veckan så att du bygger upp eller håller igång din kondition och styrka. Sedan ökar du på och springer två gånger i veckan och ser till så att du äter bra och fyller på med rätt energi och dricker mycket vatten.

Jag och mina väninnor har nu ökat från tjejklassikern och ska starta med det stora Lidingöloppet i slutet på september. Vem vet, kanske blir det stora vasaloppet också i februari, den som lever får se, hoppas vi ses ute i spåret;)

Kommentarer