Tid till att vara

Lördag förmiddag, solen gömmer sig lite bakom molnen, en lätt vind blåser runt lite blad ute på tomten, det är stilla och härligt omkring mig. Jag går ut på trappan och andas in och ut, känner lugnet sprida sig i kroppen.

Jag har i dagarna fem skrivit om hälsa där fokuset legat på träning och kost. Jag har också pratat om balans och hur viktigt det är att man tar hand om sin kropp inifrån och ut och utifrån och in. Vi är inte bara våra kroppar, vi har även våra sinnen som behöver stimulans, utmaningar och även frid.

Vilken dag i veckan passar bättre att slappna av på än en lördag;) Hela veckan har gått med arbete, sysslor, ärenden och måsten, första dagen på helgen är här, ta vara på den. Lyssna efter vad du vill göra, kanske längtar du efter en tuff aktivitet eller att gå ut och dansa med vänner? Kul, go for it! Låt då söndagen bli din vilodag känslomässigt, för vi behöver det. Helst av allt behöver vi alla en stund varje dag då vi stannar upp och bara andas, tittar oss omkring, är närvarande helt enkelt. Om detta är en möjlighet så ta den, har du även chansen att få en hel dag, som idag, då du bara är, ta den också.

När vi stannar upp, och tar tid för oss själva, så får vi såå mycket tillbaka. Många människor tar så kallade powernaps, en liten sovstund på 20-30 minuter. Av den lilla stunden då vi släpper tankar, krav, måsten, tvätthögen på golvet, mötet eller vad som än pockar på, så samlar sig kroppen. Den får vara i stillhet och samla energi, den rensar ut gammalt som tar kraft så att vi blir rena, i bättre flöde och därmed en energiportal.

Så, ta tid för dig själv! Vik en halvtimme om dagen eller längre för avkoppling och vila. Sitt en stund och meditera i tysthet eller lägg dig ned och slut ögonen. Låt alla tankar som vill komma fram, känn efter hur du mår, tacka dig själv för att du är en fantastisk människa och känn uppskattning för allt du har. Bara va, i dig själv, med dig själv och du ska se hur mycket ny kraft och energi du får av den här lilla pausen!

Kommentarer