Hög på kyssar

Idag är jag i Malmö och ska medverka i hjärtgåing och då tänker jag på allt som är bra för våra hjärtan.

Motion är mitt bästa hälsotips. Du håller dig ung längre. Det är faktiskt ett ungdomselexir att röra på sig. Själv springer jag i skogen eller parken varannan dag och det är bättre än att springa på ett band eller vara inne på ett gym man får ljus och trädenergi. Det är värsta kraften. Jag skojar inte. Det händer något i kroppen och hjärnan. Orientalisk dans är en annan favorit. Man utvecklar och bejakar sin kvinnlighet. Öppnar upp kroppen. Det är väldigt mjuka sensuella rörelser och är du spänd i nacke och axlar innan har det gått över efter en timmes dans. Så det är bara att; Shake that ass and those shoulders!
Klappa Djur är också bra för hjärtat. De har en lugnande effekt. Vi har en katt som heter Gråis och hon är en riktig hjärtmedicin för hela familjen.

Annars är ju det här med förälskelse, Jo men förälskelse får ju hjärtat att klappa fortare… Snacka om hjärtgåing.
Men egentligen är det en kemisk reaktion i kroppen. Hjärnan frisätter en substans som heter fenyletylamin. Den har samma effekt på nervsystemet som en kraftfullt vanebildande drog- man blir alltså hög. Hög på kyssar! Man blir alltmer medveten om sin egen kropp och hamnar i ett tillstånd av ständig åtrå. Ibland tappar man aptiten, får sömnsvårigheter, oregelbunden hjärtrytm och plötsliga adrenalkickar. Hjärtat svämmar över av en kärleksdrog. Om du av någon anledning inte kan få den du älskar, då talar vi om ett brustet hjärta…. Och det är en väldigt smärtsam upplevelse Man gör då klokast i att så fort som möjligt sluta tänka på sin älskade. Efter ett tag kommer hjärnan sluta producera fenyletylamin och efter några veckors abstinens blir man normal.
Och om ni undrar; ja, jag är förälskad…

Orientalisk dans är bra för hjärtat

Kommentarer