Ställ krav på de nya Apoteken!!

Huvudvärkstabletter och nässpray finns numer att få tag på lite här och där under de flesta av dygnets timmar – i alla fall om du bor i ett storstadsområde. Men många allvarligt sjuka har fått svårare att få tag på sina mediciner sedan avregleringen av apoteksmarknaden. Det förekommer idag att svårt sjuka patienter får besöka fem, sex olika apotek utan att få sin medicin. Inget apotek har då heller – som de är skyldiga – hjälpt till att hitta den någon annanstans.

Det var enklare när det fanns ett gemensamt datasystem där man kunde se var medicinen fanns. MEN. Uppenbarligen slarvar många apotek idag med sina skyldigheter. Du som patient ska veta och ställa krav enligt följande: ALLA apotek har enligt lag en tillhandahållandeskyldighet! Det betyder att alla läkemedel som  sorterar under högkostnadsskyddet ska gå att få  fram snabbt. Och nu kommer det du ska veta som kund: Om en vara inte finns på hyllan ska apoteket erbjuda kunden att ta hem den INOM ETT DYGN. Är det mer bråttom än så ska apoteket – inte du som patient eller din läkare – ringa runt till konkurrerande apotek i närheten (om sådana finns), för att höra om medicinen finns där!

Ställ krav på de nya Apoteken!

CAMILLA

Kommentarer