Stöd och uppskattning = hälsa?

Tänker mycket på det här med stödet hemifrån nu när jag sitter mitt i värsta skrivångesten som vanligt när jag ska starta upp nya deckaren. Lätt att gå sönder av den stress och ja, faktiskt ångest, som den här fasen alltid för med sig – dessutom i kombination med att man ska få en stor familj att fungera där alla ska må bra också.

 Och det HÄR inlägget från Martins blogg läser jag ofta när jag känner att jag behöver en liten extra motivationspuff för att orka. Martin skrev det på vår bröllopsresa, och det här stödet från mannen i mitt liv är så oerhört, oerhört ovärderligt och betyder så mycket. Varje dag får jag så mycket stöd, så mycket kärlek, så mycket uppskattning och bekräftelse som fru, som mamma, – och som yrkeskvinna av Martin, vilket gör att jag orkar vara just – fru, mamma, författare, yrkeskvinna.

Speciellt den här veckan när jag bloggar på 2.6 miljonersklubben så slår det mig hur viktig den här aspekten är för kvinnors hälsa också. Det mentala stödet. Inte så att vi kvinnor inte kan stå på egna ben. Jag står mycket bra tack så mycket på egna ben. Men den extra puffen, den extra energin för att må bra i mitt liv, mitt arbete – det kommer från en miljö av kärlek och stötta.

(Bild från bröllopsresan)

Kommentarer

5 svar

 1. Hej!
  Har just börjat läsa dina böcker ! Kanonbra!!

  Finns det någon lista på de böcker du skrivit i ordningsföljd?

  Tack på förhand

  michael

 2. Jag kan ordningen annars Michael. 🙂
  Isprinsessan
  Predikanten
  Stenhuggaren
  Olycksfågeln
  Tyskungen
  Sjöjungfrun
  Fyrvaktaren

  Nu har du mycket bra läsning framför dig Michael! 🙂

  Förlåt Camilla att jag tog ditt bloggsvarande här ifrån dig och hjälpte Michael. 🙂

 3. Nu glömde jag ju skriva det jag tänkt skriva innan jag hjälpte Michael här ovanför…. 🙂

  Ville bara säga att det verkar som att du och Martin är så perfekta för varandra. Eftersom jag följt din blogg i flera år nu och Martins blogg sen han startade så kan man verkligen se er kärlek lysa i många inlägg! Kram på er! 🙂

 4. Hej Camilla, jag har precis läst ut Fyrvaktaren. Har alla böckerna om Fjällbacka som är toppenbra! Undrar, och hoppas, om det blir en fortsättning?
  /Mvh Silvia

 5. Hej Camilla!
  Jag är en trogen läsare av din blogg, och som så många andra när jag en dröm om att skriva en deckare. Visst har jag förstått att du arbetar hårt för att skriva dina supermysiga deckare. Och arbetar hårt med så mycket annat runt omkring, men inte att du faktiskt har ångest när du ligger i uppstarten av en ny bok.

  Jag har gått samma kurs som du och fick en riktig boost i mitt skrivande där. Innan hade jag för mycket ångest och rädslor runt mitt skrivande. Kunde skriva 10 sidor och sedan radera hela rasket. Trodde inte att det var tillräckligt bra. Men jag har en bok som vill komma ut, personerna har tagit form och intrigen är i stort sett färdig. Skrev en hel del till kursen och fick ett fantastiskt bra gensvar! De jag har låtit läsa det jag skrivit, vill veta mer.

  Men nu är det stop, jag har hamnat i samma ångestloop som innan kursen. Trodde att det bara var jag. Men så skönt att höra att någon som du känner detsamma. Skillnaden är ju att du till slut får ihop en hel bok. Hur kommer du över ångesten? Jag har läst att du säger att det är ”rumpan på stolen” som gäller. Jag har min rumpa på stolen, men självförtroendet tillåter mig inte att spara det jag skriver. eller låta fler läsa. vad göra? Några bra tips?

  P.S Ser verkligen fram emot din kommande bok D.S

  //Annette

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.