Stöd och uppskattning = hälsa?

Tänker mycket på det här med stödet hemifrån nu när jag sitter mitt i värsta skrivångesten som vanligt när jag ska starta upp nya deckaren. Lätt att gå sönder av den stress och ja, faktiskt ångest, som den här fasen alltid för med sig – dessutom i kombination med att man ska få en stor familj att fungera där alla ska må bra också.

 Och det HÄR inlägget från Martins blogg läser jag ofta när jag känner att jag behöver en liten extra motivationspuff för att orka. Martin skrev det på vår bröllopsresa, och det här stödet från mannen i mitt liv är så oerhört, oerhört ovärderligt och betyder så mycket. Varje dag får jag så mycket stöd, så mycket kärlek, så mycket uppskattning och bekräftelse som fru, som mamma, – och som yrkeskvinna av Martin, vilket gör att jag orkar vara just – fru, mamma, författare, yrkeskvinna.

Speciellt den här veckan när jag bloggar på 2.6 miljonersklubben så slår det mig hur viktig den här aspekten är för kvinnors hälsa också. Det mentala stödet. Inte så att vi kvinnor inte kan stå på egna ben. Jag står mycket bra tack så mycket på egna ben. Men den extra puffen, den extra energin för att må bra i mitt liv, mitt arbete – det kommer från en miljö av kärlek och stötta.

(Bild från bröllopsresan)

Kommentarer