Kvinnor driver på ekonomiska tillväxten

Kvinnor nycklen till tillväxt. Och Island toppar jämställdhets ligan. Tänk på detta en stund- Läser i Dagens Nyheter att WEF, World Economic Forum, kommit med en rappport om att vi i Norden är världsledande i strävandet mot jämställdhet mellan könen. Vi i Sverige är nr 4 medan Island, Norge och Finland är bättre. I botten ligger Saudi, Pakistan och Jemen för att nämna några länder.

Kvinnor i Norden har goda chanser att nå ledande positioner och löneskillnaderna är ganska små. Samtidigt är födelsetalen höga och stigande. Den nordiska erfarenheten synes ge färre åldringsproblem i framtiden och högre arbetskraftsaktivitet och robustare ekonomi, skriver WEF.-

Rapporten påpekar att en ökad andel kvinnor på arbetsmarknaden har starkt drivit på Europas ekonomiska tillväxt det senaste årtiondet” och genom portmonäns makt kommer de att förbli en tillväxt faktor efter krisen.

ALEXANDRA

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.