Tack!

Tack för en fin vecka här på 2.6 miljonersklubben.

Har tänkt mycket på det här otroligt viktiga ämnet kvinnors hälsa, nu den här veckan då jag gästbloggat här. Och för mig är det främst tack vare  min dotter som insett hur stort vårt ansvar är i den här frågan. För det är ju så, har man barn är det inte sin egen hälsa man sätter främst, utan man sätter alltid sina barn först.

Och jag vill ju att min dotter ska växa upp med de allra bästa förutsättningar på livets alla områden, inte minst hälsa, som känns som en förutsättning för all annan framgång och välmående i livet. Så jag hoppas att jag kan bidra till hennes framtid på många olika sätt, i stort och sett.  Satt i helgen och funderade på vilka områden som jag själv försöker jobba med det här för henne. Det jag kom fram till var.

1. Engagemang – I te x 2.6 miljonersklubbens arbete. Även om jag skamset måste erkänna att jag ofta önskar jag kunde lägga ännu mer tid i mitt engagemang här om bara dygnets timmar räckte till.

2. Kost – Är så lyckligt lottad att alla mina barn ääälskar grönsaker, vilket gör det enkelt att se till att vi äter bra. Största svårigheten är inte att få in det nyttiga i vårt hushåll, utan mer att hålla undan det dåliga så gott det går, så att godis, fika och annat hålls på en så låg nivå som möjligt, – även om jag inte tror på att vara absolutist. Men t ex lördagsgodis är ett koncept jag tycker är bra.

3. Motion – Vi försöker aktivt hitta något som min dotter tycker är kul, och där hon får röra sig.

4. Peppning – För mig är det mentala en lika viktig del av hälsa, och jag försöker alltid finnas där och peppa min dotter och få henne att känna sig trygg i att våga prova på nya saker.

5. Förebild – Jag försöker också vara en förebild för min dotter i hennes ambitioner. Därför har jag aldrig dåligt samvete över att jag är en arbetande mamma, med en egen karriär och en egen identitet förutom att vara mamma. För mig är det en viktig del av det jag kan ge henne.  Att ”bara” vara mamma tror jag inte ger min dotter de bästa förutsättningarna i livet. Jag är övertygad om att hon i vuxen ålder kommer se med stolthet på vad hennes mamma gjorde och det tror jag kommer ge henne ett större självförtroende och driv och övertygelse om vad hon själv kan åstadkomma.

Med de här bitarna på plats tror jag man kan komma långt, och parallellt med att underbar verksamhet som 1.6 miljoners och 2.6 miljonersklubben fortsätter driva frågorna om kvinnors hälsa – så har vi och våra döttrar framtiden för oss!

Tack för den här veckan! Nu återgår jag till min vanliga blogg ”Deckarmamma” på www.camillalackberg.se

Kommentarer