Därför är det bra med choklad för hjärtat

Cacaobönor, naturligt blodtryckssänkande

Länge har vi hört att det är bra med choklad för hjärtat – nu vet man varför. Det är inte bara att ämnena i kakao är antioxidanter. Choklad, obs att det ska vara sockerfri, fungerar också som en ACE-hämmare. En ACE-hämmare är en medicin som används vid högt blodtryck, de motverkar bildningen av ämnet angiotensin-2, som höjer blodtrycket genom att dra samman blodkärlen. Om angiotensin-2 hämmas vidgas blodkärlen och blodtrycket sänks.

De försökspersoner som studerats fick äta 75 gram sockerfri choklad och de fick alla en ordentlig sänkning av ACE-enzymet. Samma effekt har grönt te och de som lett studien menar nu att detta är ett bra exempel på att livsstilsförändringar påverkar din hälsa.

Det handlar inte om att vräka i sig choklad, men OM du ska ta en bit godis, välj mörk choklad. Och OM du ska ta fikapaus, väld grönt te.

Camilla

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.