Från Oscarsseminarie via filmfestival till Ryssland

Årets stipendiater; ledarskribenten Hanne Kjöller, barnpsykiatern Anna Lundh, Alexandra, utdelare kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth och förlossningsläkaren Birgitta Essén.

Vilken härlig dag vi hade på Oscars! Har just läst mail från ett par deltagare som var så uppskattande över all kunskap de fått genom föredragen. De delade vår glädje över våra stipendier som i år gick till två mycket speciella forskare, läkare, och en engagerande ledarskribent och författare. Hanne Kjöller, fd sjuksköterska nu ledarskribent på Dagens Nyheter.

Vetenskapspriserna gick till barnpsykiatern Anna Lundh för hennes forskning på ADHD hos barn. Och till förlossningsläkaren vid Malmö universitetssjukhus Birgitta Essén, som forskar och hjälper invandrarkvinnor med framför allt problem kring graviditet och förlossning.

Ernst Brunner läste ur sin bok och berättade initierat om kungamördaren Anckarström. Därefter signerade han galant mängder av böcker.

Urologen Ralph Peeker roade oss hjärtligt när han talade om testosteron

Docenten och urologen Ralph Peeker kåserade om testosteron och jag ska inte avslöja mer än att han rev ned skratt och alla skrek förtjust över hans härliga humor!

Lite qigong livade upp oss under Karin Rosvalls finstämda ledning. Vår färgstarka designer, alltid med lika mycket energi och charm och med vass tunga (hon kallade oss alla sina grisar – och förklarade att det betyder att hon tycker om oss!) Gunilla Pontén, svepte in med sina modeller. Ja, jag var en av dem och vi visade höst och vår kollektionen med bravur! Sångerskan Mia Löfgren, artisten Petronella Wester, journalisten Annika Hjärtstam, vår 2.6:a Roxanne Heravi Khajavi samt 2 ggr Jessica, både butikschefen hos Gunilla Pontén och Jessica Rosell och alla vackra modeller fick många applåder!

Tänk att alla mail tar sådan tid om man vill ligga något så när i fas! Blev tyvärr förkyld men lyckades arbeta i tisdags och ha styrelsemöte och ett par möten till. Sedan var det till att gå på invigningsfilmen på Stockholms Filmfestival, Hjärtslag. Den var mycket romantisk och fylld av känsliga unga kanadensare, men kändes ändå rätt befriande då den bröt deckar- och actiontrenden. Dessutom skön filmmusik.

Nu bär det av till en kvinnokonferens i St Petersburg, Women changing the world!

Alexandra

Kommentarer