Nu är det dags för oss att hänga!

Kort om mig, jag heter Doreen Månsson och bor i Sollentuna (japp, Sveriges vackraste kommun).Jag har två döttrar, Hayat 19 och Yasmine 14 och jag tycker att jag jobbar jämt! Härom dagen kom jag på att den enda tiden på dygnet då jag är ”ensam” är på pendeln på väg till eller från jobbet. Efter en dag på jobbet så ska jag hem till mitt ”riktiga” arbete. Tursamt nog är tjejerna stora nu och kan laga mat till sig själva men jag behövs för läxläsning, förhör mm. Jag har i omgångar känt mig ganska misslyckad i min uppgift som mor då jag aldrig kan sitta och äta middag vid 18.00 (gör folk det eller är det en myt sen 80-talet?). Våra middagar är snarare runt 20.00-21.30. Inga heliga middagsritualer och ingen fast struktur. Ibland känner jag mig lite som en tjackpundarmamma som aldrig kan hålla tider men så för ett tag sen så tänkte jag om. Jag är inte hemma kl 18.00 för att jag jobbar. Jag jobbar för att försörja mina barn och för att vi ska kunna må bra. Ibland är det väldigt mycket och tufft och jag vägrar ha dåligt samvete och känna mig misslyckad för att jag gör mitt bästa, det jag måste. Det som är intressant är att mina barn aldrig har klagat på att vi inte har det som alla andra, dom verkar inte jämföra oss med andra. Det är jag som på något sätt låter den osynliga normsjuka som förpestar vårt land och alla oss som bor i det komma åt mig. Den norm som jag avskyr.

Jag har ingen ”kärnfamilj” eller jo, jag har en annan sorts ”kärnfamilj”. Inte en dålig kopia på den riktiga, bara en annan. Vi ser annorlunda ut och våran familjestruktur och rytm är annorlunda . Det är okej, det får vara annorlunda. Annorlunda är bra. Vi behöver inte alla vara tomater. Jag och min familj kanske är paprika, du och din kanske är gurka och tillsammans kan vi vara sallad.

I framtiden när folk frågar om vilken tid vi äter middag kommer jag stolt att säga att det sker runt 21.00 tiden.

Onormalt i Sverige kanske men mer normalt än kl 18.00 om man kollar med resten av jordens ca 195 länder.

Kram och godnatt systrar!!

D

Kommentarer