Mångfald är viktigt, vi måste finnas på många platser

Det blev en innehållsrik dag, och kväll. Började med ett lunchföredrag hos Rotary på Västra Trädgårdsgatan, som blev mycket uppskattat. Jag fick många frågor och föreningen flera nya medlemmar. Det känns bra. I synnerhet eftersom där var många män också.

På kvällen hade vi program med mångfald som tema i Kista Centrum. På plats fanns Magdalena Ribbing, Karin Schenck Gustafsson, Doreen Månsson och jag och det kom många intresserade kvinnor i alla åldrar. Vi bjöd på lite plockmat och hade en givande social samvaro. Såväl Karins föredrag om kvinnohjärtat som Magdalenas om skillnader i olika kulturer, seder och bruk samt mitt om varför hälsa är så viktigt, togs emot med stort intresse och många glada skratt.

Jag känner att detta är viktigt för oss. Mångfald. Att vi söker upp kvinnor på olika sätt och bjuder med dem i vår gemenskap. Då krävs det att vi är på olika orter runt om våra större städer också. Många av våra gäster kom från Kvinnokraft, skolor runt omkring och boende i trakten, men en del hade åkt ut från innerstan också. Alla fick en både annorlunda och inspirerande kväll.

Kommentarer