Sov dig vacker

Nu är det så äntligen bevisat, det finns något som heter skönhetssömn! Det är forskare vid Karolinska Institutet i Solna, norr om Stockholm som kan konstatera att man blir minder attraktiv av att inte sova tillräckligt. Forskarna har låtit en grupp frivilliga fotograferas efter en god natts sömn och så efter en sömnlös natt. Oberoende bedömmare konstaterar sedan att försökspersonerna såg ”mindre attraktiva och mindre friska ut efter den sömnlösa natten” Ja de tyckte också att de såg trötta ut…

Men skämt åsido så säger sömnforskare John Axelsson till Dagens Medicin att ”Visst har vi gjort den här undersökningen med glimten i ögat. Men resultaten ska också ses mot bakgrund av allt fler personer i dagens 24-timmarssamhälle har problem med sömnen. Våra data stödjer att man bör prioritera en bra nattsömn om man vill se attraktiv och frisk ut samt bli bättre bemött av sin omgivning, säger han.2

Så passa på att sov ut ordentligt under julhelgen.

Camilla

Kommentarer