Det känns som ett hån!

Oh vad det är underbart att dansa vals! Jag var på Wienerbal i och dansade wienervals och sedan till Leif Kronlunds orkester. Då blir man såå upplyft och glad! Själen får vingar!!

Och Anna Tarantino Eklund, den ljuvliga opera sångerskan, underhöll oss.

Läste om alla pengar som är ämnade till forskning och som aldrig används! Hela 12 miljarder ligger på hög på landets universitet! Skandal säger jag!

Klinisk forskning behövs, forskningsanlagen ska inte bunkras upp…!!! Riksrevisionen har slagit larm om den kraftiga ökningen av outnyttjade forskningsmedel. Det känns som ett hån att t ex små organisationer försöker samla in pengar till denna forskning när det i själva verket finns mer än tillräckligt – men dessa medel används inte!! Vem är ansvarig för detta?

Dessutom har spjutspetsforskningen visat att denna nya satsning på några få exellenscentra, kraftfulla forskningsmiljöer, inte leder till bättre eller fler publicerade artiklar, eller fler och bättre resultat.

Nej, snarare tvärt om! Och det är en uppenbar kvinnodiskriminering i detta system också. Den förra regeringen startade detta system som nu följs upp av alliansen. Vår forskningsminister måste se över detta system som inte fungerar! Och ta tag i universiteten – nu! Vi har inte tid att vänta och se när man behagar börja använda merparten av dessa forskningsanslag.

För övrigt anser jag att vi måste inrätta en professur i genusmedicin omgående.

Alexandra

Kommentarer