Måndag

Hälsa är på allas läppar. Dagens Industri har på måndagar en särskild del om Jobb & Hälsa. Det diskuteras en hel del kring området inom företagen och för några veckor sedan föreläste jag på ett Hälsokonvent om Hållbart ledarskap.

Att det finns ett stort intresse och engagemang visades då konventet höll på i 2 dagar och hade samlat både forskare, chefer inom hälsovård men också personer som är anställda enkom för att arbeta med hälsa inom företagen. Så något är på gång.

Det är otroligt kul att det sätts fokus på detta inom forskar- och företagsvärlden. Det är till och med så att vi har fått en nytillsatt professur inom Företagshälsovård!

Eftersom vårt jobb är en stor del av vår vardag och det som sker där påverkar oss mycket, är det positivt att det nu verkar satsas en hel del inom området. Vi får bara hoppas att det inte är en trend som försvinner lika snabbt som den dykt upp. Låt oss hålla ögonen öppna.

Hållbarhet i arbetet. Ja vad innebär det? Det är många undersökningar som visar att hälsoproblemen växer sig större. Folk sover dåligt och stressen ökar. Jag tror att mycket handlar om att våga leda sig själv och göra val.

Att chefen påverkar mycket det vet vi. Det kom en undersökning i förra veckan som bevisar att en stor del byter arbetsplats pga chefen.  Så visst finns det något att göra för att må bättre.

Byta chef kanske. Men om man är chef själv, hur gör man då?

 

Kommentarer