En sjukvård i STOR kris

En god vän hamnade på akuten på Danderyds sjukhus härom dagen. Han väntade fyra timmar innan läkaren kom, ändå var han mycket sjuk. Hostade blod, hade grav lunginflammation etcetera. Sedan fick han bädda sin egen säng, dela rum med en mycket gammal och dödssjuk kvinna. Hon byttes på av en man och min gode vän tyckte att det är fel att gamla kvinnor ska behöva tas om hand om män. Oftast av annan etnisk bakgrund. De är förvisso både vänliga och vill väl, men gamla kvinnor vill inte bli bytta på, tvättade överallt, av dessa män. Hon kunde inte ringa själv på hjälp av personalen, så min vän ringde åt henne när han tyckte att hon behövde hjälp. Läkaren kom i ca 20 sekunder, gick förbi och sa till min vän ”vi får se i morgon”. Nästa dag, en ny läkare som presenterade sig och sa ”vi får se i morgon”.

Till sist, efter tre dagar, ville han åka hem. Ingen hade bäddat om, bytt lakan, på dessa dagar. I rummet intill hade kräksjukan brutit ut…

Vad är det som händer med vår sjukvård?

Jag hoppas allt detta beror på att våra makthavare togs på sängen i vinter med halka, olyckor etc. Men är man underbemannad måste någon se till att det kallas in mer personal. Och vi behöver absolut fler bäddar på våra sjukhus! Vi måste ta tag i detta nu! Strutstaktiken fungerar inte!

Nu har 1.6 siktet inställt på Woman in Red, ni måste bara komma! Vi har ett toppenprogram på Oscarsteatern den 7 mars kl 16. Mycket intressanta föredrag, sång av Divine, operastjärnorna Vocalettes och modevisning i rött! Och alla ska köpa en nål som i år är NY modell. En röd sko! Pengarna går till forskning på kvinnors hjärtsjukdomar.

Alexandra

Kommentarer