Jag brinner för barns hälsa och utveckling

Barns och ungdomars hälsa och utveckling får mig att glöda, och mitt företag Barnens Förlag arbetar för att barn ska må bra, ha roligt och ha möjlighet att kunna utvecklas till deras fulla potential som människor. Mitt namn är My Blomqvist, jag är 37 år och arbetar som artist, författare och social entreprenör.

I veckan så uppträdde min barnfigur Snårpan på Förskoledagarna i Stockholm. Vi hade även en egen monter med Barnens Förlag. Och vilken respons jag fick! Wow, vad härligt! Snårpan hamnade på regeringens hemsida minsann! Kolla in det HÄR:

Jag har bland annat skapat inspirationskort för barn. De är tänkta att stärka barns självkänsla, intuition och förmåga att skapa, styra och påverka sitt eget liv redan i unga år. Produkterna riktar sig dels till privatpersoner, dels till skolor och förskolor, till exempel inom ämnet Livskunskap. Det ska vara roligt och spännande att utveckla sig själv! Du kan läsa mer om korten HÄR:

Jag blir glad och varm över att träffa alla dessa fröknar med brinnande intresse, vilja att förändra och som är öppna för nya tankar. Till samlingen i skolan/förskolan, så drar man ett kort, ett i veckan förslagsvis, pratar om texten, tittar på bilden och har texten från kortet som veckans tanke, veckans affirmation. Det handlar om allt från mod, kamratskap, att hjälpa den som är utanför, att man är bra som man är, att man klarar allt man vill…

Som privatperson kan man dra ett kort till frukosten. En härlig start på dagen!

Här är dagens inspirationskort för barn:

Jag är bra precis som jag är

Text: My Blomqvist Illustration: Mikaela Nordlund

Jag är bra precis som jag är

Det känns skönt att veta att jag räcker till och är bra precis som jag är.

Jag vet att jag aldrig behöver låtsas vara någon annan än mig själv. För det är då jag är som bäst.

Jag är unik, jag är speciell, jag är den dyrbaraste av skatter och jag behöver inte jämföra mig med någon annan, eftersom alla andra också är unika, på sitt sätt.

Jag är helt enkelt fantastisk! På alla sätt.

Vad önskar du att du hade lärt dig redan som barn? Maila mig gärna på my@barnensforlag.se och berätta!

Soliga hälsningar My

Kommentarer