Var rädd om din mage!

Magskolan som Donone tagit initiativ till blev mycket uppskattad i Stockholm och Göteborg. Nu väntar Malmö nästa vecka. Att magen är vårt epicentrum vet nog de flesta och likaså hur viktigt det är att lära känna sin mage och ta hand om den. Men det är ofta lättare sagt än gjort. Stress sätter sig i magen och det som min lillasyster sa när hon var liten; det känns som man har huvudvärk i magen… Vad ska vi äta då? Finns det hjälp att få?

Nutritionisten Anki Sundin lärde oss en massa om magen.

Ja frågorna är många och en av dem som kan svara är en gastroenterolog som Hans Törnblom från Karolinska sjukhuset och nutritionisten Anki Sundin.

Konstkritiken och författaren Sophie Allgårdh bevisade att allt om magen kan vara både lättsmält och intressant och inspirerande när konstnärer får tolka.

Har du chansen gå på magskolan i Malmö den 5 april, se websidan!

Stockholm Ice på Globen är en stor gala med alla världens bästa skridsåkare i en sprakande show.

Vi har inlett samarbete med Konståkningsförbundet och den svenska skridskoprinsessan, konståkningsstjärnan och 2,6 ambassadören Viktoria Helgesson är med i denna show. Så vi är många från 1.6 och 2.6 som ska gå imorgon på Globen kl 16. Kom dit du med! Snart ska Viktoria tävla VM och vi håller tummarna.

Viktoria är en fin förebild, hon står för en sund livsstil och att rörelse och motion är det bästa som finns. Det är nu alla forskare och sakkunniga eniga om. Motion påverkar våra hjärnor, de ungas framför allt.

En positiv inverkan på hjärnan har ju också kultur, all slags kultur. Det kommer vi att ta upp i Almedalen i sommar. Och det bästa är att det aldrig är för sent.

Alexandra

Kom och se Stockholm Ice i Globen under lördagen och passa på att köpa vår fins pin med en sko för Woman in Red, som samlar in pengar till forskning om kvinnors hjärtan.

Kommentarer