medveten närvaro

Min dag började med en riktig utskällning. Jag var inte vatten värd. Jag ska inte trötta er med allt jag var och inte var, men jag skulle kunna bli väckt mitt i natten och i detalj kunna återberätta samtalet.
Efter det skulle jag ta bilen och göra ett ärende… och ni ska vara glada att ni inte körde samma väg som jag samtidigt för jag kan absolut inte komma ihåg hur jag kom från punkt a till b. Jag var hela tiden tillbaka i utskällningen i mina tankar. Men när jag körde tillbaka hem, så kom jag på att det vore nog skönt att träna för att bli av med lite spänningar. Jag var alltså inte närvarande i trafiken då heller.
Medan jag tränade, tänkte jag på hur skönt det skulle bli att duscha efteråt. Och när jag väl duschade, kom jag på att jag skulle på kurs i Mindfulness på eftermiddagen. Det gjorde att jag med största sannolikhet tvättade mig, men jag minns inte hur.
Mindfulness handlar om medveten närvaro. Här och nu.
Medan jag var på kursen, återvände jag till samtalet jag fått på morgonen och alltså gick den 40 minuter långa kroppskännedomen åt till att vara där och då, istället för här och nu.
Och nu när jag sitter här och skriver, inser jag, att den enda gången under hela den här dagen som jag varit medveten om min närvaro just precis i ögonblicket, var när någon blåste skallen av mig med onda ord.
Tips: Försök vara här och nu, när någon är snäll eller du är glad för något!

Kommentarer