Napa valley

Under våra fyra veckor i USA blev vi inbjudna att åka till Napa Valley. Vi har lärt känna en av USA:s countryartister Billy Dean, och han höll i en stor tillställning på vingården Meadowood.

Det var en härlig show att få medverka i, och för oss var det otroligt kul att  få träffa nya artister att musicera med. Billy Dean, Deana Carter, Paul Overstreet, Robert Wells och jag. Det bjöds på allt från country, boogie, jazz, klassiskt till smäktande ballader. Det här var ett underbart möte för mig som sångerska på alla sätt.

Men det var inte bara musiken som grep tag, utan även naturen, vinet, druvorna, bergen, vinfälten, människornas otroliga gästvänlighet som gjorde det hela så speciellt. Först hade vi tänkt att ta in på hotell, men när vår värd bjöd oss att bo i hans gästhus på vingården var vi inte sena att säga JA tack! Först tänkte jag att barnen, ja tonåringarna kanske skulle tycka att det var trist att inte vara på ett hotell med internet, TV, pool osv men så fel jag hade. De stormtrivdes och ville absolut inte bo på nåt hotell.  Ja, det fanns internet med det var inte det som lockade dem mest. Det blev långa promenader runt ägorna och uppe i bergen, lärorika föredrag om hur olika jorden var runt om i dalen, varför det sitter stora fågelholkar uppsatta bland vinrankorna, hur snabbt druvorna växer, hur de skördas, hur vinet lagras, hur man hittar de olika druvornas blandningar och en hel del tedckningar som gjordes av yngste sonen på lanskapet.

Sen var det väl inte helt fel att vår värd serverade gårdens egna champagne till frukost.

Vi ses imorgon.

 

Kommentarer