Vi ska driva frågan om bättre vård!

Att det ska vara så olika – om man bor i Lycksele eller i Huddinge! Geografiskt och vädermässigt, ja visst. Men när det kommer till det viktigaste av allt, när man behöver hjälp (jag talar om strokevård och rehabiliterig), då är det mycket illa ställt! Det är ORÄTTVIST!

Har länge funderat på att flytta till landet, nu blir jag mer och mer motiverad…-

Man kan skoja, men det är ju en fråga om liv eller död! Ända sedan min mor fick sin stroke, mamma är död sedan två år, har jag tänkt att det var illa ställt med hjälpen när vi kom in. Nu visar det sig att det jag kände på mig stämmer. Stockholm, och till exempel Karolinska, är inte alls den högkvalitativt bästa vårdgivaren.

Så trist, men då kan det bara bli bättre, hoppas jag. När brister påtalas är det väl dags att göra något åt dem! Positivt tänkande hjälper ju i alla lägen därför uppskattar jag Dagens Nyheters drive att lyfta fram det som är bra!

Bästa äldre boendet finns i Mullsjö. Ja inte alls i någon stor stad. På de mindre orterna är det oftast bättre ställt med personaltillgång, läkartillgång, valmöjlighet vad gäller maten och så vidare.

Att 1.6 miljonerklubben behövs, det är ett som är säkert. Vi måste driva dessa frågor!

Alexandra

Kommentarer