Jag älskar dig…

Har ni sagt till någon idag att ni älskar eller tycker om den idag? Varför jag frågar är för att jag själv blev att fundera på det i morse. Hur dålig jag är på att visa min uppskattning till dem som finns i min närhet eller till människor överlag. Varför jag började tänka på det var för att jag fick ett besked om att en av mina väninnor har fått cancer och ligger på sjukhus. Det är otroligt sorgligt men hon är så stark och säger; tyck inte synd om mig, ni hjälper mig mer genom att tänka positivt, säg istället det här klarar du dig igenom och du kommer ur det starkare och då har vi världens fest.

Min väninnas tillstånd fick mig att vakna upp och tänka till. Vad har jag att klaga över egentligen? Jag har det ju så bra, jag är frisk och jag är så tacksam över det jag har. Det finns egentligen väldigt lite att klaga på och bekymra sig om när jag tänker efter och att man borde tänka mer positivt på tillvaron och uppskatta det man har. Vi människor är överlag väldigt dåliga på att tänka positivt och vi klagar ganska mycket. Ta vädret till exempel! Visste ni, det här är vetenskapligt bevisat, att när man läser ett sms så gör man det ofta i en negativ bemärkelse. Bara det! Att försöka tänka positivt i alla situationer.

Vi är också dåliga på att säga jag älskar dig till dem som står oss nära. Eller att vara generös och ge komplimanger och uppskattning även till människor man inte känner om man tycker att det är befogat. Så gör det, gör någon glad genom att ge en komplimang till någon på gatan eller le åt någon okänd eller ring upp någon som står er nära och säg att ni älskar den. Gör det idag så det inte blir försent.

Vad har vi att förlora? För det tar så lite energi av en själv att göra någon glad, och att ge till andra är att ge till sig själv.

Kommentarer