Kvinnliga förebilder och bloggar

Jag har tidigare nämnt att det finns många inspirerande kvinnor i 1,6 och 2,6. Jag tycker att det är viktigt att omge mig av sådana, förebilder att få energi av. Igår var jag på ett mingel med flera kvinnor som jag beundrar och jag lyssnade ivrigt på deras livserfarenheter och gjorde mentala anteckningar av deras tips. Ett tips jag fick var att våga byta jobb, och det är faktiskt precis på gång för min del. Efter 2,5 år lämnar jag min roll som PR-ansvarig på försäkringsbolaget Europeiska och fr.o.m. augusti blir jag PR-konsult (igen), denna gång på internationella byrån Weber Shandwick. Min blivande chef Christina Saliba utnämndes nyligen till topp 30 på Framtidens Kvinnliga Ledare och jag ser fram emot att jobba ihop!

En tjej jag imponeras av är min tidigare kollega retorikern Elaine Bergqvist. Hon har startat eget, gett ut tre böcker, gjort hundratals föreläsningar, agerar expert i morgonsoffan – allt innan hon fyllt 30! På köpet har hon en läsvärd blogg som blandar högt och lågt, och det enda jag tänker är ”hur har hon tid och energi”? Har hon aldrig ”bloggtorka”?

Orutinerat "dagens outfit"-foto med soppåsen som accessoar

Jag följer ett gäng bloggar, men hellre resebloggar än modebloggar. Bloggar ger ofta en lite snedvriden bild av någons liv, vad man väljer att visa upp för omvärlden är ju ytterst selektivt (t ex ”dagens outfit”). Just därför uppskattar jag när man även får läsa om sprickorna i den ofta glamorösa fasaden. För ”prestationsprinsessor” kan det vara svårt att släppa på den kontrollen, men det beundrar jag. Att våga vara mänsklig och visa att man inte är felfri. För jag är det definitivt inte!

Jag tänkte avsluta med att ge lite länkkärlek till några andra duktiga kvinnliga bloggare i olika genrer; Ulrika Good – underhållande copywriter, Carina Nunstedt – chefredaktören för grymma YourLife, Linda Hammarberg – journalist som seglar jorden runt med man och småbarn, LillaGumman – tekniksajt för/av tjejer, och Maggan Hallin – reseblogg för Resia.

Tack för mig, nu skickar jag vidare stafettpinnen på 2,6 bloggen! Glad sommar!
//Johanna

Kommentarer