Dagen före…

Och så var det midsommar igen!

Som vanligt, så här dagen före självaste midsommarafton, är dagens samtalsämne på de allra flesta platser och i hemmen: köer, väder och nubbe, så löd även samtalsämnena på min arbetsplats idag.

Mitt jobbs traditionsenliga fredagsfika blev till torsdagsfika eftersom vi alla lyser med vår frånvaro på kontoret imorgon och den bestående av Hello Kitty glass och bullrester från veckans möten. Jag och killarna diskuterade just varför vi  väljer att resa bort över midsommarafton då vi vet att det är en av de mest trafiktätaste och olycksdrabbade helgerna på hela året? Och varför går vi till systembolaget först dagen innan självaste midsommarafton när vi vet att vår hela eftermiddag och kväll då får spenderas med en kölapp i handen bredvid tusentals andra irriterade köande människor som kippar efter andan i brist på frisk luft. Hör det kanske till? Ja, kanske är det så att det finns en charm att trängas på såväl vägarna som på Systemet tillsammans med alla andra förväntansfulla midsommarfirare eller så är det bara så att vi alla har svårt att få livspusslet att gå ihop och helt enkelt blir tvungna till att göra allt i sista minuten.

Nåväl, jag ska i alla fall gå mot strömmen imorgon. Jag och min bästa väninna ska stanna hemma i Stockholm, vi ska packa en picknickkorg, sätta oss på en gräsplätt (gärna med havsutsikt), äta, snacka skit och bara njuta av livet. Troligen kommer vi med all säkerhet även beröra ämnet ”killar” singlar som vi båda är och båda drömmandes om den där prinsen som ju enligt sagorna faktiskt ska dyka upp.

Trevlig kväll på Er!

Kommentarer