Nu kör 1.6miljonerklubben igång i Almedalen!

Dimma i Visby
Alexandra dag 1 i Almedalen

Igår eftermiddag kom vi fram till ett vällingdimmigt Visby, jag och mina medarbetare Harriet, Wivi-Ann och Pia. Det var dags för invigning av Almedalsveckan – i år för första gången vid stora scenen i själva parken Almedalen. I mitt tycke blev invigningen i detta format inte det startskott till nätverkande och minglande som det officiella öppnandet brukar vara. Sprang i alla fall på Folke Rydén som berättade att han håller på och gör en film om bröstcancer. Per Schlingman från Moderaterna och Ingela Stenson från United Minda stannade till och bytte några ord.

Men vi hade ju tajmat vår ankomst också för att göra i ordning vår monter, som ligger i Visby Hamn, bredvid fartyget Sigyn (tvärsöver från glassbaren m.a.o.).
Fram till och med fredag kväll kan ni träffa oss där hela veckan – jag är där så mycket jag hinner, och de trevliga volontärerna svarar på frågor om oss, tar emot nya medlemmar och säljer vår fina röda skopin till förmån för forskning på kvinnors hjärthälsa.
Under denna superaktiva vecka ordnar vi 3 seminarier – våra ämnen är Jämställd hälsa, Kultur ger hälsa och Livsstil – självklar hälsofråga.
Här i Visby är det aktiviter i varje kvarter och bakom varje buske denna vecka – otroligt spännande diskussioner pågår non-stop – och det är svårt att välja ut russinen i kakan. Idag kommer jag att titta in och lyssna på när bl.a  Joakim Palme diskuterar ”Framtidens välfärd-allt annat än självklart” och nog hinner jag en sväng för att lära mig mer om ”Kulturskapare som läkande och ekonomisk kraft”, ett seminarium med bl.a. Anna Carlson från Teaterförbundet och Gunnar Bjursell.  Den internationella superkändisen, aktivisten Jesse Jackson är här idag och på färjan över träffade jag  Fredrik från mediabyrån Prime  som bjöd in mig till samtal och mingel med Jesse i eftermiddag. Mer om det imorgon!
Fullmatad med nya tankar och idéer styr jag sedan kosan till Visby Golfklubb på Kronholmen. Där spelas just nu 1,6miljonerklubbens årliga tävling ”Hjärtgolfen”. Genom att vara med donerar man till Centrum för Genusmedicin, får frisk luft och motion och en allmänt trevlig dag i hälsans tecken – många flugor i en smäll. Nu är jag en ständig nybörjargolfare i ärlighetens namn, men jag hänger på gemenskapen och friskvårdandet.

Kommentarer