Dag 4 i Almedalen – kultur och gemenskap ger hälsa!

Lill Lindfors och Eva Möller från Nationalencyklopedin

I residensets vackra trädgård samlades vi 130 personer på 1.6miljonerklubbens och Nationalencyklopedins lunchseminarium för att höra mer om de hälsobringande  effekterna av kultur i alla former. Ganska kallt var det i Visby igår, men vi tryckte ihop oss i tältet och värmde varandra. När Lill Lindfors bad oss att sjunga allsång ”I sommarens soliga dagar ” blev vi alla strax gladare och varmare. Vi körde litet gympa för cirkulationen också – rekommenderas varmt till alla mötesarrangörer – folk blir faktiskt  glada av att röra på sig!

Igår kväll tyckte jag att det var dags att kolla folklivet på stan och gick på Donners Brunn med Carl-Jan Granqvist. Vid bordet bredvid satt Wille Crafoord som just hade spelat med Emilio Estrada, violinist från Kuba. Kul tyckte jag som gärna pratade en stund med Emilio om hans vackra ö som vi gjorde en 1,6resa till för ett par år sedan.

Vi träffade också Johan Spendrup som passade på att berätta om sitt Wisby Bryggeri och de kvalitetsprodukter han outtröttligt jobbar på att ta fram. Jag fick smaka en liten slurk Gotlands Bittar, en unik digestif – bittert, gott och värmande!

Nu ska jag iväg och skruva ihop rockringarna till eftermiddagens ”Let’s move”  kl.15.30 utanför Almedalens Hotell.  Då rockar jag, Katerina Janouch, Marie Jungstedt och några andra modiga loss med ringarna. Vi gör detta för att sätta fokus på vikten av att hålla igång och inte stelna till. Kom och var med – vi har rockringar att låna ut!!!

Kommentarer