Dag 5 i Almedalen – sol, välsignad sol och motion!

Torsdagen började i ett dimtöcken igen – fast framåt förmiddagen tittade solen fram och många övergav Visbys gator  för att lapa hett efterlängtad sol på stränderna. 1.6miljonerklubben skulle ju ha rockringsuppvisning vid havet strax nedanför Kruttornet på eftermiddagen, så ingen var gladare än jag när det var dags att skala av sig tröjan och det blev varmt under luggen.

Innan jag började värma upp höfterna tittade jag in som hastigast på Socialdepartementets seminarium om framtidens äldrevård. Där bl.a. Maria Larsson, barn-och –äldreminister, satt med i diskussionen. Maria är ju med på vårt seminarium på fredag, så det kändes bra att ta in förberedande tankar och idéer.

Katerina, Alexandra och Marie rockar loss

Efter besöket på stiliga kongresscentret Wisby Strand var det bara ett stenkast till Almedalens Hotell dit  mina snälla medarbetare hade släpat rockringar, skyltar och välbehövligt dricksvatten. Rockringarna hade sportproduktsföretaget Casall mycket vänligt skänkt till klubben så att vi kunde kicka igång den ”rockande” kampanj vi planerar i höst.  Det är kul, nyttigt och stimulerande för både kropp och hjärna att försöka hålla ringen i rörelse – och det sägs att man får otroligt väldeffade magmuskler efter bara några veckors rockande… jag återkommer om detta!

Solen stekte och några Gotland Runt-båtar dekorerade lägligt havet när Katerina Janouch, Maire Jungstedt, yogafröknarna Camilla Elander  och Mella, jag och några spontanister rullade på höfterna och gjorde allt vi kunde för att hålla ringarna i rotation. Det funkade –yippi! Katerina var nog proffsigast, men alla hade kul och vi håvade t.o.m . in några nya medlemmar med hjälp av ringarna.

Uppiggade och uppvärmda kastade vi sen oss ut i det konstanta minglandet,  så småningom ställde vi stegen till stora scenen i Almedalen för att ta in Maud Olofsons avskedsföreställning. Hon framstod som  genuin och varm, det känns fantastiskt när en politiker inte är rädd för att visa starka känslor.

Men sen fick det vara nog med aktiviter denna torsdag – även en dynamo som jag behöver ladda batterierna.

 

Kommentarer