Mellan dröm och verklighet i vackra Värmland

Att resa i sommar Sverige kan vara underbart. Som min och Prickens lilla resa till Värmland, till Filipstads kommun och den vackra herrgården Saxån! Vi hälsade på Carl-Jan och jag var inbjuden att medverka i Ernsts program från just Saxån.

Han har ju byggt om, inrett och färdigställt det gamla Sjömagasinet så det inte gick att känna igen! Vilken förvandling! Ur törnrosa sömnen har det stigit fram ett mycket vackert, stämningsfullt hus, som gjort för att tillbringa antingen en kreativ helg med sin bästa vän eller en kärlekshelg med den älskade!

Här har man skapat. Det behövs ju ett helt team med snickare och andra hantverkare för att förvandla, lyfta fram, trolla fram de nya miljöerna!

Det dröjer kanske tre veckor innan detta program sänds så jag vill inte avslöja för mycket.

Vill påpeka att man kan hyra in sig på Saxån, för privata eller företagsfester eller komma dit och spela golf, på Saxå GK, en mycket fin, vacker bana!

Men tv-programmet är väl värt att se, om inte så bara för att kunna njuta av den vackra exteriören och interiören och atmosfären i detta nyskapade hus!

Marika Lagercrantz och Magnus Wetterholm i en scen ut "Den fjärde rosen" Foto: Börja Gustavsson

Sen passade Pricken och jag på att bada, från den nya bryggan och vandra i den vackra naturen runt Saxån. Dessutom åkte vi, med Carl-Jan i spetsen och några vänner för att se pjäsen ”Den fjärde rosen” om Gertrud Stein och Alice B.Toklas som spelas på Stadra sommarscen med Marika Lagercrantz och Magnus Wetterholm i huvudrollerna. De är verkligen värda den fina recension som DN gav dem. Denna teater är såå speciell, rymmer ca 150 pers. Liten men naggande god kan man säga. Belägen på Stadra Herrgård, vid sjön Gecken. Landskapet är så romantiskt och omgiven av utställningslokaler fyllda med konst, installationer av alla de slag. Ta en tur och besök både Saxån och Stadra, Måltidens hus, en otrolig sevärdhet finns ju i Grythyttan, och Grythyttans Gästgiveri med utsökt mat. God tur! I sinnet eller verkligheten.

Alexandra

Kommentarer