MOTIONERA OCH MAXIMERA

 

 Hej

Motionerar du? Grattis om du gör det! och till dig som inte kommit igång ännu, det är aldrig för sent! Återigen gäller det att komma i kontakt med ditt VARFÖR. Vad vill du ha din kropp till? Vad vill du gör i livet?

Rörelse är energi och vi blir pigga, det stimulerar måbra hormonerna i kroppen. Det optimala är att vi rör på oss minst 30 minuter om dagen, får upp pulsen lite och svettas en aning.

Vardagsmotion, andning och kosttillskott är tre viktiga faktorer som göra stor skillnad på vår häsla, vår kraft och därmed våra resultat.

 

EN ANDNINGSÖVNING:

Andas in 3 sekunder (en enhet), håll andan 12 sekunder (4 enheter), andas ut 6 sekunder (2 enheter), vänta ett tag tills du andas in igen och repeterar detta några minuter ett par gånger om dagen.

När du behärskar 3-12-4 så kan du öka till 4-16-8, du skall inte anstränga dig. Känns det svårt? Börja med 2-8-4, alltså andas in 2 sek, håll andan 8 sek, andas ut 4 sekunder osv.
 

Vad ger det för effekt? Syresätter blodet och därmed hela kroppen, masserar de inre organen, rensar ut slaggprodukter – lungorna är vårt största utrensningsorgan. Du blir piggare!

 

MOTIONERA:”Det är till och med vetenskapligt visat att helt stillasittande kontorsarbetare dör flera år före kontorsarbetare som rör sig då och då under dagen. Vi människor är gjorda för rörelse. Det finns inga hållbara anledningar till att trotsigt låta bli….De senaste åren har kunskapen ökat markant. Vi vet idag att bristen på rörelse är en viktig bidragande orsak till många av våra stora folkhälsoproblem som till exempel övervikt, bukfetma, högt blodtryck, metabola syndromet, typ 2-diabetes, hjärtkärlsjukdomar, demens, Alzheimer, depression och vanliga cancerformer. Ny forskning visar att vi underskattat riskerna med stillasittande. Stillasittandet påverkar hälsa och livslängd oavsett hur vi motionerar. Om vi sitter stilla mer än totalt fyra timmar om dagen ökar riskerna kraftigt för hjärtkärlsjukdom.”

// Mai-Lis Hellénius, professor, Karolinska Institutet och överläkare, Livsstilsmottagningen, Hjärtkliniken, Karolinska Universitetssjukhuset Solna.

De flesta experter som pratar om träning rekommenderar
2-3 pass styrka och kondition per vecka i kombination med vardagsmotion. Om du inte redan nu tränar, så skapa utrymme för det i ditt liv, träning skall vara kul så hitta något som ger dig glädje. Flera studier visar att vi oftare slarvar med vardagsmotionen än med träningspassen.

 

MOTION I VARDAGEN:

Börja redan nu att planera in tid för din vardagsmotion och gör minst 3 av följande förslag utöver din träning.

• Föreslå promenadmöte med kollega eller vän. 
• Välj ett lunchställe en bit bort och promenera dit.
• Ta alltid trappen om det finns som alternativ.
• Parkera ett par kvarter längre bort, eller hoppa av bussen ett par hållplatser tidigare och gå.
• Långa helgpromenader.

 

Tips!
Kom med på Tjejgåing – Hjärtgåing med 1.6 miljonerklubben den 18 september, vid Källhagens Värdshus på Djurgården.
Anmälan på www.1.6miljonerklubben.com 

 

MAXIMERA:

”I Sverige är det vanligt med näringsbrist, även om vi tror att vi äter bra mat. – Eftersom kosten har utarmats på näringsämnen är kosttillskott ofta en viktig del av egenvården. Vitamintillskott tas som regel upp bra i tarmen och gör att brister hävs betydligt snabbare än med kost.” // Magnus Nylander, näringsexpert, Karolinska institutet.

Kosttillskott omfattas av livsmedelslagstiftningen. Det innebär i dagsläget att det inte finns något godkännande och granskning från myndighetshåll av de enskilda produkternas effekt och säkerhet.


Därför är det väldigt viktigt att välja preparat som fungerar och inte skadar dig och din kropp.
Jag har de sista 10 åren kinesiologiskt testat flera hundra olika preparat och det har visat sig att det är väldigt få som överhuvudtaget är någonting att ha. De preparaten som jag arbetar med är de ända som jag på rak arm kan rekommendera och veta att det ger bra resultat utan att träffa personen i fråga i samband med behandling.

Jag har sett med mina tester att de allra flesta preparat, tyvärr stör kroppens funktioner eller organ på ett eller annat sätt trots att de också ger bra effekter. 

Det jag också har sett under dessa år är vilken oerhörd positiv effekt det har om man äter bra preparat som bara är stödjande för alla funktioner och organ i kroppen. Det stärker kroppens funktioner, immunförsvar och ger mer energi över lag både för friska och sjuka människor.


Att äta bra kosttillskott är en mycket god investering i dig själv och din hälsa!
Min erfarenhet är att det underlättar för kroppens rening och uppbyggnad, det minskar risken för att drabbas av förkylningar, infektioner, svamp, virus, bakterier, parasiter mm. Det är inget absolut skydd, men om du ändå skulle bli sjuk så repar sig kroppen oerhört mycket snabbare. Det är viktigt att följa rekommenderad dos för att få bästa effekt.


Välj kosttillskott som fungerar

Aktiva idrottsmän och kvinnor är bra ”förebilder” då de inte skulle äta något som skadar dem eller riskerar att fälla dem för doping. De skulle inte heller äta något som inte fungerar.

• Om du redan nu äter kosttillskott så kolla upp om du hittar bra referenser som talar om de goda resultaten som de upplever av att äta samma tillskott som du äter.
• Läs på innehållsförteckningen så det inte är syntetiska, de skall även helst vara utan tillsatser, färgämnen, socker, sötningsmedel, stabiliseringsämnen och klumpförebyggande ämnen.
• Känn efter och notera din egen erfarenhet om de verkligen ger effekt. Om du inte finner dig nöjd med det du hittar eller känner, byt till nya preparat.
• Om du inte äter kostillskott så rekommenderar jag dig att börja nu, ge det minst 3 månader innan du bestämmer dig för om du vill fortsätta eller ej. Det tar tid för kroppen att skapa ny biobalans och få önskvärda resultat.

Nu skall lilla Lo och jag gå ut i skogen och plocka bär, med en liten killkompis och hans mamma, mysigt.

    Här en bild på vår dotter Lo när hon äter det gröna pulveret som är bra för blodet och immunförsvaret, hon tycker det är gott och äter rätt ur burken.
Hon får också en ekologisk kallpressad vegetabilisk olja med omega 3, 6, 7 & 9.

Jag äter själv samma produkter och det känns bra!
  Jag lägger in en bild av oss när vi förra helgen tog Waxholmsbåten ut till fina Svartsö över dagen. Vilken lyx att skärgården är så nära och så vacker!

Jag önskar dig det bästa!
Pernilla Carrier

Kommentarer